Weer Nederlandse inbreng in Wereld project

0


Zoals inmiddels bekend zit Nederland vrij goed genesteld in de internationale botenwereld, ook bij projecten waar je onze inbreng misschien niet verwacht. Imtech N.V., een grote Europese speler op het gebied van technische dienstverlening, heeft bekend gemaakt de technologiepartner te zijn voor het grootste op zonne-energie aangedreven schip ter Wereld. De PlanetSolar…

We schreven al eerder over de PlanetSolar (namelijk hier en hier), maar toen was nog niet duidelijk dat ook dit project weer Nederlandse inbreng krijgt. René van der Bruggen, CEO van Imtech, zegt het volgende over hun deelname aan dit groene project:

“‘De samenleving ‘vergroent’ in steeds snellere mate. Technologie is hierbij leidend. De tendens tot ‘groene’ technische infrastructuur is begonnen in de energie-, gebouw- en datacentermarkten, nu is deze trend ook in de maritieme markt manifest aanwezig. Als technische dienstverlener met de mogelijkheid tot hightech energietechnologie te integreren in ons totaalportfolio (elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) sluit ons ‘groene’ dienstpakket prima aan op deze maatschappelijke trend, ook al omdat we een groot aantal duurzame technische competenties in huis hebben. De opdracht voor PlanetSolar én andere maritieme initiatieven maken dat Imtech op de maritieme markt als ‘groene frontrunner’ acteert.’”

Imtech is geen onbekende speler op het gebied van ‘groene schepen’, zo verzorgen ze een groot deel van de ‘groene’ technische infrastructuur aan boord van de ‘Rainbow Warrior III’, het nieuwe vlaggenschip van Greenpeace. In Amerika is Imtech betrokken bij een ecologische rondvaartboot die vaart op de combinatie van zonne-energie en duurzame elektrische voorstuwing. Daarnaast werkt Imtech samen met Feadship (ontwerper en bouwer van luxe jachten) en MTU (producent van scheepsmotoren) aan een onderzoek naar de mogelijkheid tot ‘groene’ luxe (mega)jachten.

Kortom, wederom een Nederlandse inbreng om trots op te zijn. Waarom willen zoveel mensen eigenlijk een Nederlands automerk, wij zijn gewoon sterk op het water!

Meer info over de PlanetSolar
Meer info over Imtech

Reageren