Arcadia 85 Italiaans design, maar echt mooi?

5

Het lijkt wel of alle boten momenteel milieu vriendelijk zijn. De Italianen kunnen natuurlijk niet achterblijven en kwamen met de Arcadia 85. De Arcadia 85 is 26 meter lange boot waarbij het dak geheel bedekt is met zonnecelllen.

Acradia Yachts wil binnen de jacht industrie een nieuwe trend zetten. Ze willen boten maken die weinig brandstof verbruiken, o.a. door middel van het hybride systeem. Milieu vriendelijk zijn door zonne energie te gebruiken en haar motoren geheel geluidloos te maken. Ondanks al deze wereld reddende snufjes behaald de boot even goed een topsnelheid van 33 km/u. Het interieus is Italiaans goed en ze bied ruimte voor maximaal 8 personen.

 

5 reacties

  1. Het is een beetje een stoomboot gecombineerd met een Wally… Aan de ene kant wel gaaf, maar ook weer lelijk. Ik denk dat het net als bij veel auto’s gewoon even wennen is en dat we hem op een gegeven moment echt mooi gaan vinden 😉

    Wel grappig dat de hybride-auto-gekte nu ook naar het water overgeslagen is…

  2. De gedachte erachter is goed, maar het is jammer van de wel erg modulair-achtig design in combinatie met een wat ouderwets aandoende romp.

    Leuk om te zien dat er elke dag wel nieuws te melden is uit de botenwereld! Hopelijk bereikt bootblog.nl het succes van autoblog;)

  3. @Korbonto,

    Van mij hadden ze die zonnecollectoren ook achterwege mogen laten. De boot is niet samen met Wally ontworpen, die zouden de collectoren waarschijnlijk ook geschrapt hebben.

Reageren