Ondanks omzetstijging sluit Sunseeker boekjaar met verlies van 10 milj

0


Het was afgelopen jaar voor veel bedrijven niet gemakkelijk, en ook de botenwereld voelt de crisis. Sunseeker bewijst dat dit niet direct met het aantal verkopen temaken heeft, maar door andere factoren heeft het bedrijf 2009 toch met een verlies van 10,5 miljoen euro afgesloten…

Het grootste deel van het verlies, namelijk 7,9 miljoen, is ontstaan doordat Sunseeker flink in de Sales Group geinvesteerd heeft. Dit met het oog op het in stand houden van het merk imago en bekendheid, plus het realiseren van de commerciele doelen. Deze commeciele doelen zijn waarschijnlijk wel bereikt aangezien de omzet van 339,1 naar 350,7 miljoen euro gestegen is. Een grote reden voor de stijgende omzet, maar toch een uiteindelijk verlies is naast de investeringen ook de tegenvallende wisselkoersen wereldwijd. De bruto marges zijn hierdoor met 5,3% tot 11,1% gekrompen, een rechtstreekse invloed van de crisis dus.

Ondanks het verlies staat Sunseeker absoluut niet stil, en investeerde het afgelopen jaar ruim 10,4 miljoen in de productie, waaronder bijna 7 miljoen in nieuwe mallen.

Reageren