Concept: Een gigantische vis ontworpen door RossiNavi

1


De naam van dit nieuwe 43 meter lange project van RossiNavi, Ketos 43, is de letterlijke Griekse vertaling van “gigantische vis” en dat zie je duidelijk in het ontwerp terug. Kijk maar eens naar de gladde dynamische vormen en die mast zou zo een vin kunnen zijn, maar dat hebben meerdere jachten. De ramen in de neus doen nog het meeste aan een vis denken, deze lijken namelijk sprekend op kieuwen…

Het is wel leuk om een jacht op een vis te laten lijken, maar met dat alleen kom je er natuurlijk niet. Claudio Rossi, geestelijk vader van RossiNavi, wil met dit jacht zijn werf op de kaart zetten binnen de snelvarende superjacht-industrie en dan moest het wat hem betreft een beetje opvallen. Maar wat heeft de Ketos 43 dan nog meer te bieden?

De werf beweert met dit twee-en-een-half-deck superjacht van 43 meter meer ruimte te bieden dan elk ander jacht van dezelfde afmetingen. En dat terwijl hij er niet lomp, maar juist strak en glad uitziet. Hoe ze dat doen wordt nog niet duidelijk aangegeven maar laten we ze maar op hun woord geloven.

Potentiële kopers kunnen uit twee varianten kiezen. De ene (de witte in onderstaande afbeeldingen) heeft een Skylounge direct aangrenzend aan de stuurkamer, en de ander (de zwarte dus) heeft een geheel open Flybridge met een open te schuiven panorama dak. Verder kunnen eigenaren het interieur waarschijnlijk behoorlijk naar eigen smaak indelen.

Het meest opvallende aan dit ontwerp zijn natuurlijk de grote verticale ramen aan de zijkant, die wat ons betreft op kieuwen lijken. De ontwerpers refereren echter eerder aan radiatoren van sportauto’s en willen hiermee aangeven dat ze behoorlijk wat inspiratie uit de auto-industrie gehaald hebben. Natuurlijk beschikt hij verder over de bekende features zoals jacuzzi’s en andere leuke speeltjes. Het unieke aan de eigenaarshut is dat die ruim 60 vierkantemeter is, en dan niet met de vierkantemeter prijs van Amsterdam Centrum. Hoeveel hij precies kost is nog onduidelijk maar reken maar op een miljoentje of 30 a 40…

Specificaties:
Lengte: 42,8 meter
Breedte: 8,3 meter
Diepgang: 2,90 meter
Vermogen: 3.699 pk
Geschatte topsnelheid: 25 knopen
Geschatte kruissnelheid: 22 knopen
Actieradius bij 10 knopen: 2000 zeemijlen
Gasten accommodaties: Eigenaarshut + 4 dubbele cabines
Crew accommodaties: kapiteinshut + 3 dubbele cabines

Meer info? RossiNavi.it

1 reactie

Reageren