Zeg je maritiem design, dan zeg je Wally

1


E
en 57 voet day-cruiser, of misschien een weekend-cruiser, dat zie je niet vaak. En al helemaal niet eentje die tot de nok toe volgestouwd zit met über stylisch design, en een uitstraling heeft die geen enkele andere boot heeft. Laten we er niet teveel woorden aan vuil maken, dit kan alleen een Wally zijn…

De nieuwe Wally 55 (eigenlijk 57, maar ze zijn bescheiden – wat overigens niet zo lijkt als je naar de boot kijkt) completeert het WallyPower gamma door het vullen van de kloof tussen de 47 en 64 voeters. Dit nieuwe model introduceert direct het nieuwe ‘full-open’ concept waardoor deze grote jongen een day-cruiser uiterlijk krijgt, maar dat idee verlies je snel wanneer je benedendeks gaat. De boot oogt super sportief en zelfs agressief met zijn enorme voorruit die de hardtop vervangt en de gehele cockpit omringt.

Het innovatieve aandrijfsysteem bestaat uit maar liefst 4 Volvo Penta D6 motoren met elk 435 pk. In combinatie met de IPS 600 maakt dit de boot zeer wendbaar en geeft hem 30% betere prestaties met daarbij een verhoogde actieradius van 20% ten opzichte van zijn broertjes en zusjes. Bij 40 knopen loopt het jacht perfect zonder rare vibraties, een super stabiliteit en gereduceerd motorgeluid (dit zegt Wally uiteraard zelf…).

De cockpit is voorzien van twee comfortabele en symmetrische zitplaatsen, met daarachter ontspanningsbanken, aan elke kant 1, allen volledig beschut door de voorruit. De gehele cockpit kan overdekt worden door een bimini-top of een optionele hard-top, deze kunnen perfecte bescherming tegen de zon bieden. Het achterdek (je kan het ook een soort strand noemen) geeft een heerlijk terras aan zee gevoel, en is maarliefst 10 m2.

Een andere innovatie is de inklapbare loopplank die geheel in het achterdek verzonken ligt. Deze loopplank dient tegelijkertijd als zwemtrap en lift om een bijboot of jetski uit het water te tillen.

Qua indeling is de boot voorzien van een ruime salon, twee of drie hutten met eigen badkamer, een crew cabin  en natuurlijk een super gestijlde keuken.

Kortom, het is een fantastische boot met een über vet design en een geweldig voorkomen. Enthousiast genoeg… nu smullen van de heerlijke plaatjes.

Specificaties:
Lengte: 57 voet (17 meter)
Breedte: 17,9 voet (5,40 meter)
Diepgang: 0,94 meter
Gewicht: 22 tot 24 ton
Motoren: 4x Volvo Penta D6 435pk
Actieradius bij kruissnelheid: 300 zeemijlen
Brandstoftank: 2000 liter
Watertank: 400 liter
Accommodaties: 5 gasten, 1 crew

1 reactie

Reageren