Nieuwe snelste Solar boot in Amsterdam gedoopt (video)

0


Studenten van de Technische Universiteit Delft hebben samen met Wubbo Ockels en Alexander Pechtold hun nieuwe Delta Lloyd Solar bij het Hilton in Amsterdam gedoopt.

De boot zal van 4 tot 10 juli meedoen aan de Frisian Solar Challenge, een soort Elfstedentocht voor duurzame boten op zonne-energie. Het team dat de boot ontwikkeld heeft verwacht het huidige snelheidsrecord met maarliefst 10 km/h te verbeteren. In 2008 stond dit record op 20 km/h. Deze nieuwe Solar boot heeft aan de onderkant draagvleugels waardoor de boot al bij lage snelheden 10 cm boven het wateroppervlak gelift wordt. Dit scheelt natuurlijk behoorlijk wat weerstand waardoor hij het snelheidsrecord moet gaan breken.

De zonnepanelen zullen een vermogen van 1.750 kw geven, waarmee de elektromotor aangedreven wordt. Tijdens de Challenge zal blijken of het team deze mooie woorden waar kan maken. Op dit moment staan ze in ieder geval volledig in de belangstelling, waar Alexander Pechtold tijdens zijn verkiezingscampagne graag een graantje van meepikt…

Reageren