Riva 86 Domino, een superjacht van metaal

0

Riva staat natuurlijk bekend om haar houten meesterwerken, echter hebben ze ook een metalen meesterwerk, de Riva 86 Domino. Dit jacht is van een klasse waar we Riva van kennen, alleen dan in superjacht vorm.

Mauro Micheli is de ontwerper van de 86 Domino en tevens ook alle andere jachten die Riva heeft gebouwd sinds ze onderdeel zijn van de Ferreti group. Hij is zeer te spreken over haar. ” Doorgaans ben ik erg kritisch over mijn eigen werk, maar hier ben ik behoorlijk trots op” aldus Micheli.

De Riva 86 Domino is een modern en sportief model, wat wordt benadrukt door de ongewone kleurstelling en haar metalen materiaal keuze volgens Riva ” Metallic ice”. Ze is voorzien van een flybridge die van een kleine afstand al bijna niet te zien is en dit jacht daardoor extra sportief maakt. De lounge achterin mag natuurlijk ook niet ontbreken, het biedt ruimte om te zonnen en een gelegenheid om te dineren voor zes personen.

De domino is geen straf om op te verblijven, beneden zijn er vier suites met ieder een eigen badkamer. De eigenaars suite is in het midden van de boot, heeft een inloop kast, luxe badkamer, aparte kamer met grote ramen waardoor het lekker licht is. In totaal zijn er vijf gasten suites.

Het interieur is erg zacht, er is gebruik gemaakt van natuurlijke tinten. Veel licht bruin als leren voering. De ontwerpers moesten zorgen dat de eigenaren zich helemaal kunnen ontspannen en tot rust komen. Het topdek is voorzien van airco en o.a. uitgerust met een groot LCD tv scherm.

Uitgerust met twee 2435 pk MTU common rail motoren kan ze een topsnelheid van 70 km/u behalen. Inmiddels zijn er zeven stuks verkocht en zal het niet lang duren voordat nummer acht de nieuwe eigenaar is van deze exclusieve Riva.

Reageren