Concept: Mauro Lecchi ontwerpt futuristisch Lamborghini jacht

1


Waarom kunnen Lamborghini kopers eigenlijk alleen op het land van hun favoriete merk genieten? Dit moet de gedachte van Mauro Lecchi zijn geweest toen hij aan zijn nieuwste ontwerp begon. Het resultaat is een fantastisch gestroomlijnd jacht. Maar heeft hij eigenlijk niet iets teveel auto eigenschappen?

Het is helemaal niet zo’n heel gek idee dat het Italiaanse supercar merk een luxe jacht zal bouwen, de pootjes van deze stier zijn namelijk al eerder nat geworden. Ferruccio Lamborghini had in 1969 zelf al 2 van zijn eigen Lamborghini V12 motoren in zijn Riva Aquarama laten bouwen. Daarnaast heeft Lamborghini eigenlijk nooit officieel aan de racerij mee gedaan, behalve de off-shore powerboat races. Dit deden ze met die mooie gele Cat met het lieve koosnaampje “Bull of the Seas”. Echt bang voor water is deze stier dus niet…

Mauro Lecchi heeft bij zijn ontwerp vooral naar het lijnenspel van de Reventon gekeken. Met name in het zijaanzicht is de karakteristieke Lambo-vormgeving te herkennen. Dit maakt hem voor een 15 meter jacht wel een beetje ontoegankelijk want de gangboorden ontbreken door de styling volledig. Ook heeft hij in dit eerste ontwerp weinig ramen aan de zijkant, dit wordt wel opgevangen door een behoorlijk panorama dak, maar het lijkt ons sterk dat dit zo zal blijven.

Zowel op het achter- als het voordek kan van de zon genoten worden, beide plekken zijn van de nodige relax mogelijkheden voorzien. Over het interieur is helaas nog weinig bekend, maar Lamborghini kennende zal dit zeker niet tegen vallen.

Motorisch hebben ze eigenlijk beste vreemde keuzes gemaakt. Potentiële kopers kunnen kiezen uit een drietal verschillende opties, waarvan er slechts 1 van Lamborghini motoren voorzien is: 2x 700pk Volvo Penta IPS 900 Diesels, 2x 950pk Seatek Diesels of 3x 550pk Lamborghini V12 Benzine motoren. Waarschijnlijk bestaan deze potentiële kopers vooral uit Olie Sjeiks, voetballers, Russen en natuurlijk James Bond, en die liggen allemaal niet wakker van wat litertjes benzine. Het gaat volledig tegen ons gevoel in, maar we denken daarom dat er toch potentie in de Lamborghini benzine motoren zit.

Helaas bevindt dit Lamborghini jacht zich pas in de ontwerp fase dus over productie wordt nog lang niet gesproken. Wij hopen in ieder geval dat hij, in een sterk door geëvalueerde versie, komt…

1 reactie

Reageren