Ferretti 800, een meesterwerk pur sang

2


Ferretti Group heeft de woorden design, innovatie en technologie bijna zelf uitgevonden. Vandaar dat ze al jaren de grootste jachtenbouwer van de wereld zijn. Ferretti beloont ons weer met een nieuw meesterwerk, de Ferretti 800. Pak je tijltje er maar weer bij en geniet. 

Architect Gianni Zuccan van Studio Zuccon International en Ferretti Group AYT ( Advanced Technology Yachts) hebben samen de nieuwe Ferretti 800 ontworpen. De eerste tekeningen waren door Ferretti gemaakt waarna Zuccan zijn creatieve brein erop los lied. Geen slechte keuze in mijn ogen. Veel strakke lijnen met een sportief maar toch brutaal uiterlijk .

Het dek heeft veel ramen waardoor je ideaal van het uitzicht kunt genieten. Op het achterdek is er plaats om te kokkerellen op de gril. Op het achterdek zijn ze de extra  cockpit en een groot zonnedek ook niet vergeten. Power zijn ze ook niet vergeten, met een top van 57 km/u kan je over het water heen schieten!

Als naast een gevulde portemonnee ook nog eens vrienden hebt, kunnen er maximaal 20 mee een tochtje maken. Daar in tegen zijn er slecht drie cabines gereserveerd voor personeel, maar daar kan je vast iets op verzinnen. Bijvoorbeeld je vrienden aan het werk zetten!

Specificaties:
Lengte: 24,73 m
Breedte: 6,28 m
Diepgang: 1,88 m
Waterverplaatsing onbeladen: 64.55 t
Waterverplaatsing beladen: 74.83 t
Brandstoftank: 1320 l
Topsnelheid: 57 km/u
Motoren: 2 x MAN V12 1800hp
Maximaal aantal gasten: 20
Hutten: 8
Badkamers: vier
Cabines bemanning: 3

2 reacties

  1. Gaaf ding inderdaad, en mooi dat er weer eens een witte boot gebouwd wordt. Ik weet dat het “fashion” is om andere kleuren voor de romp te gebruiken, maar wit vind ik toch altijd nog het mooiste!

Reageren