Mulder 72 Convertible, het vlaggenschip onder de “Convertibles”

1


Na het opleveren van een Mulder 92 Flybridge aan een eigenaar uit Egypte vorige maand, heeft Mulder Shipyard recent de opdracht gekregen voor de bouw van een “Mulder 72 Convertible”. Dit jacht zal worden gebouwd voor een opdrachtgever uit Duitsland. Het jacht is gebaseerd op haar kleinere broertje de Mulder 68 Convertible, maar is iets groter, 22 meter.

Mulder Shipyard heeft al verschillende 68 voet Convertible jachten gebouwd. Deze nieuwe Convertible is wederom een prachtig  jacht met een doordachte layout. Het jacht is ontworpen door Guido de Groot. De afwerking van het moderne interieur is samen met de eigenaar gekozen. In het achterschip komt een owners cabin en in het voorschip een VIP cabin. De hutten hebben eigen toilet en douche. Tevens is er in het achterschip een crew-cabin met eigen toilet en douche .

Het uiterlijk wordt uitgevoerd met een donkerblauwe romp en een off-white opbouw. Dit wordt gecombineerd met een Estek dek en verschillende RVS accessoires. In het achterschip heeft het jacht een riante tendergarage die hydraulisch kan worden geopend. Deze garage biedt ruimte voor een 3.50 meter tender met jet aandrijving. In het stuurhuis van het jacht is een groot schuifdak te vinden, dat tevens door het hydraulisch systeem wordt geopend. In het voorste deel van de opbouw komt een groot dakraam, dat voor veel lichtinval zorgt in de salon.

Mulder Shipyard is een Nederlandse jachtwerf die op dit moment gestart is met de bouw van dit nieuwe jacht voor de leveringen van 2011. Mulder verwacht tevens over twee maanden een nieuwe Mulder 59 Convertible, een nieuwe Mulder 73 Wheelhouse en een nieuwe Mulder 77 Wheelhouse af te leveren.  Met de bouw van de 72 Convertible kan Mulder Shipyard opnieuw een volledig aluminium gebouwd jacht in haar portfolio opnemen.

Foto’s: Mulder jachtwerf
Bron: Jachtwerfmulder.nl

1 reactie

  1. Een beetje jammer van die Duitse vlag op een Hollands schip, maar dat is natuurlijk gedaan om haar koper te strelen 😉

Reageren