Mulder 92 Flybridge, ”Mimi”

0

Mulder Shipyards leverde kort geleden de Mulder Flybirde 92 af bij een trotse Egyptische eigenaar. Mulder Shipyard is een Nederlands jachtwerf. Dit jacht – dat volledig in aluminium gebouwd is – is momenteel onderweg naar de Middellandse Zee.

De opdrachtgever bezat reeds enkele jaren een Mulder 76 flybridge, die haar ligplaats had in Turkije. Het nieuwe jacht zal in eerste instantie een ligplaats krijgen aan de Cote d’ Azur.

De typische “Mulder lijn” is goed te herkennen in dit nieuwe vlaggenschip van de werf. Het interieur is modern vormgegeven en afgewerkt in hoogwaardig mahoniehout, gecombineerd met veel lichte tinten. Er is een grote salon die voorzien is van een royalezithoek en een eettafel voor 8 personen. Het stuurhuis is afgesloten van de salon en heeft een mooie zithoek voor de crew. Tevens biedt het stuurhuis toegang tot de keuken, dagtoilet en de hutten benedendeks.

Benedendeks is er een riante eigenaarshut met inloopkast en een comfortabele badkamer. Aan weerszijden van de eigenaarshut zijn er drie grote patrijspoorten geplaatst, waardoor er veel lichtinval is. Tevens zijn er benedendeks twee gastenhutten met elk een eigen badkamer. In het voorschip van het jacht is er een VIP cabin. In de voorpiek en het achterschip is een crew cabin geplaatst, die elk plaats bieden voor twee personen.

De ruime flybridge is voorzien van een dinette, zonnebed en jacuzzi. Tevens is er een zogenaamde “wetbar” geplaatst met koelkast, gril en wastafel. Op de achterzijde van de Flybridge is ruimte voor zonnestoelen. Normaal gesproken staan hier de tender en jetski. Bij dit jacht heeft de tender echter een plaats gekregen in het achterschip in een speciale tendergarage. Deze garage opent door middel van een grote hydraulische deur.

De nieuwe Mulder 92 flybridge heeft een rondspant “semi-planing” onderwaterschip. Met de twee 1015PK Caterpillars bereikt het schip een top van circa 19 knopen en kan zij comfortabel “cruisen” op 16 knopen. De slanke neus en geveegde bodemlijn garanderen zeer goede vaareigenschappen met slecht weer en hoge golven. Door een grote tankinhoud (18.000 ltr) en een goed onderwaterschip is er range van 3.400 miles bij een snelheid van 10 knopen.

De nieuwe eigenaar heeft haar gedoopt met de naam ”Mimi”.

Foto’s: Mulder jachtwerf
Bron: Jachtwerfmulder.nl

Reageren