Massimo 55 iS, een waar meesterwerk

0

Iedereen is wel bekend met  die vierkante raampjes/boxjes met metalen pennetjes erin waar je je hand in kan leggen en vervolgens de afdruk er in blijft staan. Mladen Milosevic heeft dit systeem computer gestuurd omgetoverd tot in mijn ogen de meeste geniale bootgadget ooit bedacht.

Milosevic heeft met het concept voor de Massimo 55 iS eigenhandig een nieuwe dimensie gegeven aan het woord techniek. Hij heeft een flexibel dek ontworpen dat is gemaakt van rubber en silicium. Hiermee is de mogelijkheid ontstaan om op dit jacht computer gestuurd meubels uit het dek op te laten komen.

Aan boord is een computer geïnstalleerd met vier verschillende type meubel vormen. De computer biedt de keuze om een lounge set, twee persoons bed of meerdere ligstoellen naast elkaar uit het dek te laten komen. Zo kan je voor elke omstandigheid het dek naar eigen smaak aanpassen. Wil je gezellig borrelen met kennissen, of romantisch met je vriendin, naast elkaar liggend, van de zon genieten, alles is met 1 druk op de knop mogelijk.

Het lijkt te onwaarschijnlijk voor woorden, maar als je het ontwerp beter bekijkt ziet het er toch best ingenieus maar geloofwaardig uit. Net als bij dat spijkerraampje (heeft dat ding eigenlijk wel een naam? Zoja, zet het even in de comments), komen er dunne pinnen uit het dek naar boven die vervolgens verschillende lagen rubber in de juiste vorm drukken. Door het rubber heb je in ieder geval niet het gevoel op een spijkerbed te liggen, maar kan het helemaal naar je eigen wensen en lichaam aangepast worden. Ik vind het echt een geniale uitvinding, die een aantal problemen tegelijk oplost: 1. je hebt geen vaste banken op je dek die veel ruimte kosten; 2: je hoeft niet met losse ‘camping-stoeltjes’ te slepen; 3: het bespaard opbergruimte doordat je geen losse stoeltjes tijdens het zeilen op hoeft te bergen; 4: je kan op dezelfde plek zonnen en eten.

Natuurlijk is het 54,9 meter tellende jacht naast deze mooie uitvinding ook niet verkeerd, maar net als de ingenieuze bedden wordt ook deze helaas nog niet geproduceerd. Ik kan niet wachten tot het zover is, wat een geweldig concept van Mladen Milosevic!

Reageren