Fairline presenteert nieuwe Squadron 50 voor 2011

0


De Engelse werf Fairline lijkt vrij goed te gaan, ze presenteren het ene na het andere nieuwe model. Na de Squadron 41, die deze zomer uit komt, en de Targa 50, kunnen we jullie nu de eerste tekening van de nieuwe Squadron 50 presenteren…

Deze nieuwe Fairline Squadron 50, welke in de zomer van 2011 pas te water gelaten zal worden, wordt op dezelfde romp als de Targa 50 gebouwd. Dit betekend dat hij ook standaard over een hydraulisch zwemplateau zal beschikken waarmee je gemakkelijk de bijboot uit het water tilt. Daarnaast heeft hij net als zijn “cabrio broertje” ook zijramen die net als bij een auto omlaag en omhoog kunnen schuiven, een werkelijk unieke optie voor dit type boten.

Benedendeks heeft Fairline ruimte gecreëerd voor drie ensuite cabines, waarvan de masterbedroom naar eigen zeggen qua ruimtelijk gevoel veel gelijkenissen vertoont met jachten van minimaal 60 voet. Ik ben erg benieuwd hiernaar. Terwijl Scandinavische werven het al jaren doen, lijkt het een beetje een trend te worden om de keuken achterin de salon te plaatsen. Het grote voordeel hiervan is dat degene die kookt goed contact met de gasten heeft, en vervelende luchtjes worden snel door de schuifdeuren afgevoerd.

Een tweede trend die we al een tijdje zien, is het zoveel mogelijk verwerken van daglicht in het interieur van boten. Fairline heeft dit wel erg serieus genomen en geeft de nieuwe Squadron 50 maar liefst 18 patrijsramen in de romp. Daarnaast schikt hij over behoorlijk wat extra glas in de opbouw.

Het lijkt een bewonderenswaardige boot te worden met een aantal leuke features, maar helaas moeten we nog tot volgend jaar zomer wachten…

Reageren