Tiger Woods, van golfen op gras naar golven op zee

0

De boot van tiger woods, boten nieuws
Het gaat de laatste tijd niet zo lekker met de golf kampioen, goede reden om zichzelf even terug te trekken op zijn superjacht ‘privacy’. Laten we het daarom ook maar niet over zijn liefdes leven hebben, maar eens kijken naar de mooiere dingen in zijn leven, zijn 155 voet jacht gebouwd door Christensen…


De naam ‘privacy’ zegt natuurlijk al genoeg, hij heeft dit jacht om zich zo nu en dan af te zonderen van de wereld en binnen privé kringen te genieten van het leven. Vlak na de hele affaire zag men de bemanning het schip bevoorraden en de naam van het schip afdekken om een nog hogere mate van privacy te garanderen.

Tiger Woods kocht het jacht in 2004 voor 20 miljoen dollar  van de werf Christensen, waar ook de ‘Odessa‘ vandaan komt. The ‘privacy’ is een drie deks polyester motorjacht met een breedte van ruim 29 voet. Het schip wordt aangedreven door twee 1.800 pk MTU/Detroit Diesels, daarbij verzorgen twee 99 kilowatt generatoren het schip van elektriciteit. Naast het luxueuze interieur herbergt het jacht nog eens twee seadoos, twee zee kayaks en twee Vespa’s. Op het dek bevindt zich een grote bar met daarbij een 8 persoons jacuzzi. Dit is echter nog vrij normaal vergeleken bij de ruimte waarin Tiger duikflessen kan vullen en zijn opblaasbare decompressiekamer  opbergt.

Het interieur is voornamelijk opgetrokken uit hoogwaardig kersenhout. Zijn slaapkamer ligt achter in het schip terwijl er midschips nog nog eens twee queen size cabines zijn. De tweede VIP cabine heeft hij om laten bouwen tot een heus fitness centrum met allerlij apparatuur om fit te blijven, tja… hij is natuurlijk wel een topsporter. Aangezien hij in zijn fitness centrum al aan zijn conditie werkt, hoeft hij gelukkig geen trap meer te lopen, er bevindt zich namelijk een drie persoons lift aan boord die de verschillende dekken met elkaar verbindt.

Na de drie jaar lange bouw van het schip kreeg Tiger het gevoel dat de werf, Christensen, zijn naam gebruikt had om hun eigen business te promoten. Aangezien dit tegen de privacy (what’s in a name) verklaring, die de werf had getekend bij de bestelling, inging, spande hij een rechtszaak tegen ze aan. Hij claimde hierin dat de werf zijn naam en foto’s van het schip ter promotie gebruikt had. De rechter stelde hem in het gelijk en legde een boete van 1,6 miljoen dollar aan de werf op. Achja… een schrijntje van het aankoopbedrag zou je zeggen, maar ik denk dat dit ze wel de marge gekost heeft. Deze vervelende zaak zal ook de reden zijn dat, in tegenstelling tot hun andere superjachten, het schip van Tiger Woods niet te zien is op de website van de werf.

Dus als je Tiger Woods nergens kan vinden, zal hij wel een pot met de golven op zee aan het spelen zijn…

Reageren