Bulward, de bulldozer van de zee?

0

Messerschmitt Yachts is een nieuwe jachtwerf in botenland. Ze bestaan sinds 2009 en presenteren Bulward hun eerste jacht concept. Op het eerste gezicht een buldozer op zee, maar blijft het daarbij? 

De oprichter van Messerschmitt is de kleinzoon van de beroemde vliegtuig ontwerper Willy Messerschmitt. Hij heeft nu de overstap van vliegtuigen naar boten gemaakt. Hun eerste jacht is ontworpen door Ronald P. Friedberger. De Bulward heeft een lengte van 80 meter en weet zelfs daarmee nog een topsnelheid van 40 km/u te behalen.

Ik ben eigenlijk niet erg kapot van hun eerste superjacht, het is mij te ruig en ik vind er niet meteen een superjacht in terug. Dit past in mijn ogen meer bij de marine om oorlogje te spelen maar bij de rijke sjeiks zullen deze toch aan zich voorbij laten varen.

Het interieur is verzorgt door Fillipo Rossi, een grote naam in de bootjes wereld.  Op het robuuste uiterlijk na heeft dit jacht natuurlijk wel een hoop plus punten. Zo heeft ze een zee van ruimte op het achterdek, is er een mogelijkheid om een helikopter te laten landen. Ook is er op het top dek een zwembad aanwezig en op de punt van het schip kan je rustig zitten of dineren. Over ruimte hoef je zeker niet te klagen.

Ze biedt plaats aan 12 gasten, deze zullen worden gehuisd in 4 suites. Tja het leven van een miljonair gaat niet altijd over rozen, je kamer moet je gewoon delen in tijden van crisis.

Foto’s: Messerschmitt

Reageren