Primeur: Casco Diana 417

0

Diana 417_dianayachtdesign_hakvoort
Vandaag zijn we bij Diana Yacht Design, een maritiem architectenbureau in Alkmaar geweest. Het was een leuke ontmoeting, waarvan jullie binnenkort de video zullen zien waarbij we een kijkje in de keuken van een superjacht architect krijgen. We kregen meteen een primeurtje mee, de casco foto’s van Diana 417 hun meest recente project…

De Diana 417 is een 39 meter lang jacht dat ontworpen is door Diana Yacht Design in samenwerking met Raymond Langton Design,  en in Monnickendam bij Hakvoort gebouwd zal worden. Op de foto’s zien jullie de eerste ter water lating van de romp waarna hij naar Monnickendam gesleept zal worden om daar vervolgens afgebouwd te worden en over een jaar zijn officiële doop te krijgen.

Het jacht biedt ruimte aan 10 gasten in 5 vertrekken, 4 bemanningsleden in twee crewcabins met eigen doucheruimte en een kapiteins kamer. Natuurlijk heeft de eigenaar de mooiste kamer over de volle breedte met panoramisch uitzicht. Daarnaast beschikt het jacht over de gebruikelijke luxe, een ‘sky louge’, een jacuzzi, een barbecue plek en natuurlijk een bar vol met heerlijke versnaperingen.

De bijboot heeft een eigen garage en ook waterratten kunnen heerlijk van het zeewater genieten door een duik van het uitklapbare zwemplateau te nemen. Wanneer alles volgens planning verloopt zal het jacht over ongeveer een jaar opgeleverd worden en van de werknaam Diana 417 omgedoopt worden naar een eigen naam.

Specificaties:
Lengte: 39,7 meter
Breedte: 8 meter
Diepgang: 2,55 meter
Motoren: 2x C18DITA 680pk bij 1800 toeren
Snelheid: ongeveer 12.7 knopen

Copyright afbeeldingen: Diana Yacht Design

Reageren