Voortaan laag BTW tarief voor Watersporten

2

Onlangs heeft de rechter beslist dat de watersportbranche voortaan net als bijna alle andere sporten het lage btw-tarief (6%) mag hanteren. Zeilschool Zuidlaardermeer en HISWA Vereniging hadden een rechtzaak tegen de belastingdienst aangespannen omdat ze het onacceptabel vonden dat voor nagenoeg alle sporten in Nederland een laag BTW tarief  geld, alleen niet bij de watersportbranche.

Tot voor kort moesten zeil- en vaarscholen het BTW tarief van 19% hanteren. Dit is nu veranderd naar 6% BTW belasting. De watersport was hier een uitzondering op. De belastindienst vondt dat aangezien watersport niet in een gebouw of sportaccommodatie plaatsvindt maar in de openbare ruimte. Daarom zouden ze dit moelijk kunnen controleren.

Eigenlijk best bijzonder dat er nu pas wat aan gedaan is. De HISWA maakt zich hier al jaren hard voor. Maar het is wel goed dat de kogel door de kerk is, want het slaat natuurlijk nergens op om bij bijna alle sporten laag BTW tarief te hanteren behalve bij watersporten. Nu is de vraag of de consument het ook terug gaan zien in de prijs, wat ik wel verwacht. Het scheelt toch al snel €75 euro voor een week.

Het enige is dat de Belastingdienst overigens nog in cassatie kan gaan tegen de uitspraak. Afwachten geblazen dus.

2 reacties

Reageren