Waterskiën op het Sneekermeer

3

Misschien wel het mooiste waterskigebied van Nederland, het Sneekermeer!. Want waar kan je in dit kikkerlandje eigenlijk terecht met je speedboot?

Het Sneekermeer is misschien wel het bekendste snelvaar/waterskigebied van Nederland en is gelegen tussen Sneek en Terherne. Het is er toegestaan om te waterskiën, banaanvaren, wakeboarden enzvrt.  Het heeft maarliefst een lengte van 1,5 km tussen de gele boeien. Waarmee het meteen een van de langste waterski gebieden is.

Voor het Sneekermeer heb je geen vergunning nodig. Waar dit bij sommige gebieden wel het geval is. Je kan hier als snelheid duivel dus kostenloos rond racen.

Uiteraard zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Voor de meeste wel bekend, maar een boete is ook zonde. Zorg dus in elk geval dat je een vaarbewijs hebt als je boot sneller dan 20 km/u kan en als je wilt gaan waterskiën, boarden, banaanvaren enz. moet er iemand van minimaal 15 jaar als tweede persoon aan boord zitten die de skier in de gaten houdt.

Voor de rest, lekker vliegen met die boot!

Kaart: DutchWaterskiWeb

3 reacties

  1. Goed te zien van die 2e persoon die de waterskier in de gaten moet houden. Afgelopen week zwierf een bestuurder als een blind paard – achteruit kijkend – de gele baan uit en full-speed over het bootje van van mijn dochter. Godzijdank op tijd gesprongen geen dode te betreuren. Jongens, gaan met die banaan, maar kijk VOOR je!!! Filmpje van gemaakt hoe deze gek voer.

Reageren