Hardere aanpak bestuurders van motorboten

0

Het is weer zover, we zijn weer de klos. Afgelopen vrijdag zijn er wat mannetjes van de ministerraad bij elkaar geweest en die dachten laten wij onze watersportende vrienden eens harder aanpakken.

Als je voortaan stelmatig onveilig gedrag met je motorboot vertoond kan je vaarbewijs worden afgenomen. Dat moet ook gaan gelden voor mensen die in de beroepsvaart meerdere keren beschonken achter het stuur zijn betrapt. Daar ben ik het dan wel weer mee eens.

Het probleem is namelijk dat zo, een agent bepaald wanneer het onveilig is en wanener meneer agent iets te jaloers op jou boot is die hij/zij zelf niet kan betalen probeert hij je er gewoon bij te naaien en dan is er bijna altijd wel iets te vinden. Vandaar is het een slechte zaak in mijn ogen.

Herhaaldelijke overtredingen van mensen met een groot vaarbewijs, moeten voortaan worden bestraft door de bestuursrechter in plaats van de gewone rechter.

De extra handhaving is volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat nodig omdat riskante gedragingen door bestuurders van boten steeds vaker voorkomen.

Bron:Telegraaf.nl

Reageren