Nederlanders aan kop ONK Catzeilen

0

Op vrijdag 18 juni wonnen Mischa Heemskerk (Lisse) en Bastiaan Tentij (Den Haag) het Zwitserleven ONK Catamaranzeilen 2010.Het werd een spannende strijd met Hugh Styles (GBR) en Ferdinand van West (Bloemendaal). De twee rivalen eindigden op het gelijke aantal punten. Heemskerk en Tentij hadden meer eentjes op hun naam staan en pakten zo de titel. Het brons was voor de Amsterdammers Willem Geijssen en Rico van Capelle. Verder was het gesprek van de dag of de Zwitserleven Ronde om Texel morgen doorgaat. De zeilcondities beloven zwaar te worden.

De slotdag van het ONK op Texel verliep niet helemaal vlekkeloos voor de kersverse kampioenen. Heemskerk: “Alle kleine dingen liepen net niet. In het eerste kruisrak van de tweede race brak het zwaard, dus dat was behelpen in de rondjes daarna.” Uiteindelijk was de eindscore genoeg om de titel in de wacht te slepen. Maar morgen is de echte grote dag als het aan Heemskerk ligt. “Als er gevaren wordt, gaan we winnen. We gaan vol gas.” In 2002 en 2005 wist Heemskerk de overallzege te pakken. Beide keren woei het stevig.

Top vijf Zwitserleven ONK Catzeilen na acht races en een aftrek:

1. NED, Heemskerk/Tentij, F18 Hobie Wild Cat, 23 punten

2. GBR, Styles/Van West, F18 Nacra Infusion, 23 punten

3. NRD, Geijsse/Van Capelle, F18 Nacra Infusion, 37 punten

4. NED, Booth/Nieuwenhuis, F18 Hobie Wild Cat, 42 punten

5. AUS, Burvill/Duffield, F18, 60 punten

De start van de 33ste Zwitserleven Ronde om Texel zal morgen tussen 12.00 en 13.00 uur plaatsvinden. De voorspellingen liegen er niet om; windkracht zes uit het noordwesten bij een hoge zeegang.

Bron: Roundtexel.com

Reageren