‘S Werelds grootste jachten krijgen nieuwe concurrent

0

Om aan het record van grootste privé-jacht ter wereld te knagen, heeft Emocean Yacht Design plannen om het meest exclusieve en grootste jacht ooit te bouwen, genaamd project 1000. Het jacht zal 656 voet (200m) lang zijn, hiermee is hij maar liefst 99 voet langer dan de huidige kampioen, Eclipse (in 2009 opgeleverd), van Roman Abramovich.

Het schip Project 1000, dat gebouwd zal worden door de Belgische werf, zal tussen de 500 en 900 miljoen dollar kosten. Het megajacht zal niet alleen groot zijn, hij wordt ook voorzien van de meest exclusieve extra’s zoals een 100 voet lang zwembad en een beauty Spa. Daarnaast zal er een garage komen waar auto’s gewoon in gereden kunnen worden, vergelijkbaar met cruiseschepen, twee drydocks om schepen van (maar) 98 voet te stallen, een helikopterplatform en een ruime hangar voor ander luxueus speelgoed. Dingen die een echte superjacht eigenaar natuurlijk niet kan missen ;).

Er zal ruimte zijn voor 45 gasten. De eigenaar heeft een geheel eigen dek en voor de gasten zijn er 10 VIP kamers en 22 normale suits, allemaal uitgerust met eigen badkamers. Daarnaast kan er nog 70 man personeel aan boord verblijven… Even tellen, dat zijn dus bijna 2 personeelsleden per gast… De gasten kunnen genieten van een privé-nachtclub, een bioscoop (verdeeld over twee dekken) en een casino (hiermee betaal je natuurlijk je verblijf terug).

Door zijn enorme lengte haalt het schip een kruissnelheid van 20 knopen over een maximale afstand van 6.500 zeemijlen. Ondanks dat het schip nog in de ontwerp fase is, en er vast wel weer een gek in de tussentijd een nog groter jacht zal laten bouwen, kan dit best een klein wereldwonder van de moderne wereld genoemd worden. De werf denkt het gehele ontwerp binnen 4 jaar af te hebben, en hoopt binnen die tijd een bestelling binnen te krijgen zodat hij ook daadwerkelijk gebouwd kan worden…

Specificaties:
Lengte: 200 m
Lengte waterlijn: 205 m
Breedte: 22,8 m
Diepte: 6,5 m
Maximum snelheid: 28 Knopen
Kruissnelheid: 20 knopen
Actieradius: 6.500 Nm
Gasten: 45
Crew: 70

Klik hier voor:
De officiele website van Emocean Yacht Design

Reageren