Watersportindustrie trekt weer een beetje aan

0

Volgens onze vrienden van de HISWA vereniging ziet het er dit jaar redelijk positief uit voor de watersportsector. Voor het eerst sinds tijden zijn de verkopende bedrijven positiever gestemd over de komende periode. Nu het Watersport seizoen op het begonnen is verwachten ze dan ook beter te draaien dan over 2009.

Boten zijn toch een luxe goed en dat deed het in de crisis  toch minder goed dan als het goed gaat met onze economie. Nu ´´de´´ crisis achter de rug is verwacht de HISWA vereniging een herstel in de markt. Echter komt er uit het onderzoek dat maar 15% meer winst verwachte behalen dan over 2009 en 25% verwacht zelfs meer verlies te draaien dit jaar.

Echter wordt er veel verwacht van de tweede hands markt. De HISWA makelaars hebben allemaal kritischer gekeken de verkoopprijzen die vaak niet realistisch hoog was. Door reëlere prijzen verwachten ze meer verkopen waardoor ook de verkopen van nieuwe boten zullen stijgen.

Al met al gaat de vlag dus nog niet uit, maargoed als dit weer nog even zo aan blijf houden komt het wel goed met de verkopen en heeft binnen de korste keren heel Nederland een boot(je).

Bron: HISWA.nl

Reageren