Reders boos op organisatie Sail

0

Amsterdamse reders zijn boos op Sail. Volgens hen worden er veel te hoge prijzen gerekend voor het toelaten van Amsterdamse partyboten in de IJhaven. Dit alles is natuurlijk de schuld van de directie van Sail wat plaats vind van 19-23 augustes van dit jaar.

In augustus is het weer Sail in Amsterdam. Een deel van het IJ wordt dan in beheer gegeven van de organisatie. In dat gebied mogen alleen boten varen van reders die een deal hebben met Sail. Voor partyboten betekent dit dat de vraagprijs 62 euro extra per passagier is. Veel rederijen dreigen Sail te boycotten als de prijzen niet zakken.

Grofweg is de deal met Sail als volgt: of je verhuurt je boot aan Sail, die hem dan verder exploiteert, of je betaalt tol bij de IJhaven. Een gewone rondvaart kost de rederij zo’n vier euro per klant extra. Zelf cateren loopt echter in de papieren. Een partyboot moet per passagier maar liefst 62 euro extra betalen. Je moet dus eigenlijk altijd €62 betalen want op zo een dag moet je je gasten natuurlijk wat kunnen bieden naast een colaatje.

Ook in 2005 was er gezeur tussen Sail en de reders. Toen werd na hevige protesten de tol teruggebracht tot 35 euro. De reders hopen ook nu nog te kunnen onderhandelen met de Sail-organisatie.

Dit zijn natuurlijk flinke bedragen en als je weet dat in 2005 het maar 35 euro was is het wel een groot verschil. Sail, kom de reders eens te gemoed, dit zijn natuurlijk dagen waar zij hun brood mee verdienen. Dus zakken met die prijzen!

Bron: AT5.nl

Reageren