Bootblog aan boord: Fjord 40 Open (Video)

0

Bootblog.nl was aanwezig  bij de Yachts&Lifestyle 2010 show aan de Loosdrechtseplassen. Tijdens dit evenement hebben we verschillende boten onder de loep genomen en gesproken met importeurs en de werven zelf. Zo waren we ook aan boord bij de Fjord 40 en de Fjord 40 Open, een prachtige boot, maar heb je hier ook iets aan in ons kikkerlandje?

De Fjord 40 Open is de eerste uit een range nieuwe motorjachten die Fjord Boats de aankomende jaren gaat introduceren. Ze bestaat al een tijdje maar wij zijn voor het eerst aan boord bij dit gave jacht dat duidelijk geinspireerd is door de Wally Tender. Het jacht wordt niet alleen door boten liefhebbers bewonderd, ook de kenners zien zijn grote waarde en hebben hem in 2008 motorboot van het jaar gemaakt.

De Fjord 40 Open is een snelvarend motorjacht, met een overmatige look&feel van een tender, dat met gemak een snelheid van 40 knopen bereikt in alle denkbare omstandigheden. De open bied met een totale lengte van ”maar” 12 meter toch ruimte voor 10 personen waarbij door het neerklappen van de tafel zo’n 10m2 ruimte ontstaat waar je kunt zonnen.

Ondanks de tender uitstraling biedt deze Fjord veel meer dan op het eerste gezicht verwacht zou worden. Je kan er perfect in overnachten door de mooie ruime cabine voorin, dit geeft hem alle credits voor een degelijke weekendboot. Hij beschikt over een ruim twee persoonsbed, een bankje en een mooie douche met toilet.

Volvo voorziet het jacht van 2 krachtige motoren van 300 pk, met het IPS 400 systeem. Dit zorgt voor een top van 40 knopen (75 km/u). Je kunt eventueel nog de motoren vergroten door te kiezen uit: de IPS 450 (2 x 33pk), de IPS 500(2 x 370pk) of de IPS 600(2 x 435 pk), allen uiteraard van Volvo Penta.

Inderdaad ze bestaat al een tijdje, maar dat maakt haar zeker niet minder mooi, het is nog steeds een trendzetter! Zoals in het filmpje al aangegeven is het een prima alternatief voor de Wally Tender, zeker prijs technisch gezien. De prijzen beginnen namelijk bij €375.000,- wat in een schril contrast staat tot de prijzen van Wally. Kortom een heerlijk jacht met fantastische looks en zeer goede vaareigenschappen. Wie hem zelf eens wil proberen kan een afspraak bij Mazer Yachting in Loosdrecht maken…

Foto’s: Fjord

Reageren