16 jarige krijgt €520 boete voor gevaarlijk varen

2

Een 16-jarige jongen uit de gemeente Goes heeft gistermiddag twee bekeuringen gekregen toen hij gevaarlijk gedrag vertoonde met een speedboot op het kanaal bij Wilhelminadorp.

De laatste tijd waren er veel mensen die geklaagd hadden over gevaarlijk vaargedrag en daardoor gevaarlijk zwemmen in het kanaal bij Wilhelminadorp. Hierdoor houd de politie extra toezicht.

Zo zagen agenten dat er een motorboot met hoge snelheid aan kwam varen en dat hij planeerde tussen een groepje zwemmers, de boot maakten hoge golven wat gevaarlijk was voor de zwemmers. De jongen werd door de agenten aan de kant geroepen.

De boot bleek bemand te worden door een groepje minderjarige jongeren. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit de gemeente Goes, kreeg een bekeuring voor het niet hebben van een geldig vaarbewijs (360 euro) en een bekeuring voor gevaarlijk vaargedrag (160 euro).

Deze dwaas mocht niet verder varen. Iemand met een geldig vaarbewijs moest de boot komen ophalen.

Zuur voor die jongen maar kom op he, vol gas door groepjes zwemmers heen varen is gewoon dom, hoop dat je er iets van opsteekt 16 jarige macho.

Bron: HVZeeland

2 reacties

Reageren