De eerste Bavaria met Flybridge

0


BMW Designworks USA (ja… van de BMW auto’s) heeft hun potloden laten spreken om Bavaria te helpen hun eerste flybridge jacht te ontwerpen, de Deep Blue 46 Flybridge. Ze hebben het jacht een ontworpen dat perfect binnen de Deep Blue range past met de herkenbare retro stijl. Het lijkt alsof er een vrij grote blinde vlek achter de salon ramen zit, maar dit schijnt niet het geval te zijn wanneer je aan boord bent, dat zullen we moeten ervaren.
Een van de meest interessante ontwikkelingen is de weg naar de flybridge, deze is namelijk alleen bereikbaar via een trap in de salon. De eerste gedachte hierbij is dat er binnen leefruimte verloren gaat, maar het zorgt wel voor een ruime kuip achter de salon. Daarnaast geeft het wel een ruimtelijk gevoel, en een trap binnen in de salon creëert het idee van een veel groter jacht, iets dat Storebro al jaren toepast. Op het bovendek domineert een zeer grote U-vromige bank die veel zitruimte biedt. Een zonnedek ontbreekt helaas, maar dit kan natuurlijk ook op de bank.

De eigenaarssuite ligt voorin het schip en is voorzien van een tweepersoonsbed, de gasten kunnen terecht in twee midscheepse dubbele hutten. Er is gekozen voor twee Volvo IPS600 motoren die de 46 Flybridge met gemak over de 30 knopen barrière moeten kunnen duwen.

Specificaties:
Lengte: 47ft (14.20m)
Breedte: 14ft (4.45m)
Displacement: 14.3 ton (onbeladen)
Brandstof capaciteit: 1200 litres
Water capaciteit: (410 litres)
Hutten: 3
Motoren: Twee Volvo Penta IPS600 435pk
Kruissnelheid: 25 knopen (inschatting)
Topsnelheid: 32 knopen (inschatting)

Klik hier voor:
Meer info over BMW Designworks USA
Meer info over de Bavaria Deep Blue serie


Reageren