Mulder 59 Convertible ”Cabrio”

0

Mulder Shipyard komt met iets nieuws, de Mulder 59 Convertible “Softtop” Deze boot zal o.a. te zien zijn bij de HISWA te water show. Het leuke aan deze nieuwe Mulder is de Softtop aangezien ze  is uitgerust met een volledig automatische cabrioletkap.

De kap is gemaakt van robuust canvas, gaat open met een druk op de knop en is speciaal voor dit jacht ontwikkeld. Verder heeft de werf gekozen voor het “Seakeeper” stabilizer systeem.

De nieuwe Mulder 59 Convertible wordt net als haar voorgangers gebouwd in volledig aluminium. Twee Volvo D9 motoren van elk 575pk zorgen voor een topsnelheid van 24 knopen (44 km/u). De kruissnelheid van het jacht ligt rond de 20 knopen. De dieseltank is ingelast in de romp en heeft een capaciteit van 3.300 liter. Ook de watertank en vuilwatertank zijn ingelast en hebben een capaciteit van respectievelijk 1.500 liter en 950 liter. Het jacht is tevens voorzien van een watermaker.

Deze nieuwe Mulder is uitgerust met hydraulisch verstelbare trimflaps, waarmee de optimale trimhoek kan worden ingesteld. In het achterschip is er een riante tenderberging, met daarin een 3.50m jet-tender . Deze tenderberging gaat open doormiddel van een grote hydraulische deur.

Het interieur is volledig gebouwd in Notenhout met verschillende geborsteld RVS details, zoals deurknoppen, deurhandels en kranen. De vloeren zijn uitgerust in Eikenhout gecombineerd met tapijt. In het voorschip bevindt zich de eigenaarshut, met eigen toilet en separate douchecabine. Midscheeps zijn er twee gastenhutten, elk met twee tweepersoons bedden. Deze hutten delen een toilet en douche en dit toilet kan tevens worden gebruikt als dagtoilet. Alle hutten hebben een TV met DVD speler. Tevens is er in de salon een TV met DVD speler, alsook in het stuurhuis. De TV in het stuurhuis is geplaatst op een lift en verdwijnt in de kastenwand als deze niet wordt gebruikt.

De salon van het jacht is voorzien van een comfortabele rondzit, die wordt afgewerkt in luxe leer. De keuken is van alle gemakken voorzien, zoals magnetron, oven, inductie kookplaat, koel/vriescombinatie en afwasmachine. Het airconditioning systeem is van Heinen en Hopman. Deze is gekoppeld aan een waterverwarmer die dienst doet als verwarming. In het stuurhuis is er een U – vorm bank, waarvandaan men een mooi uitzicht heeft over het water en de haven. Ook is er in het stuurhuis een tweede koelkast, ijsmaker en een wasbak met kraan.

Deze boot in het bekijken? Bezoek dan de HISWA te water stand A26. Of zie alles op de site van Mulder Shipyard.


Reageren