Drugs onderzeeër in Ecuador gevonden

2

De Ecuadoriaanse politie en Amerikaanse drugsbestrijders hebben in de Zuid-Amerikaanse jungle een enorme onderzeeër gevonden die was bedoeld om drugs naar de VS te smokkelen. De onderzeeboot, die liep op diesel en accu’s, was compleet uitgerust met periscoop en zuurstoftanks.

De onderzeeer was dertig meter lang en negen meter hoog, waardoor je er makkelijk vele tonnen cocaïne in kwijt kon.

De in schutkleuren geverfde onderzeeër werd ontdekt in de jungle op de Ecuadoriaans-Colombiaanse grens, dichtbij een rivier die naar de Stille Oceaan leidt. In de buurt waren een paar huisjes voor waar in totaal 10 mensen eraan werkte. Maar één persoon is opgepakt.

Volgens de politie werd het vaartuig ontdekt voordat het de eerste reis had kunnen maken. Het is niet duidelijk hoe ver de onderzeeër precies zou kunnen hebben gevaren, maar de Amerikaanse kust moet zeker binnen bereik hebben gelegen.

Het wordt natuurlijk steeds lastiger om drugs te smokkelen zo verzinnen ze steeds weer nieuwe manieren om het toch naar andere landen te smokkelen. Best creatief!

Bron: Nos.nl

2 reacties

  1. 9 meter hoog? Moet een vertaal of omrekenfout zijn. De diameter is 3 meter, de omtrek dus ruim 9 meter. Er is ook sprake van een periscoop en een dieselmotor, misschien is de lengte van de periscoop of een snuiver meegerekend?

  2. Het is inderdaad erg hoog, Maar er kunnen tonnen aan drugs mee, dus dan heb je ook wel wat ruimte nodig. Dit schijnen de echte afmetingen te zijn.

Reageren