Houten ”rubber”boot (video)

3

Bizar, kunstenaar Filip Jonker is me er een, hij houdt ervan om het onmogelijke mogelijk te maken. Zo heeft hij al eerder een ”rubber”boot van hout gemaakt. Nu is hij bezig met een sleepboot van karton te bouwen.

De houten ”rubber”boot is een volwaardige rubberboot. Dit wil Jonker nu ook bewijzen met zijn kartonnen versie van een sleepboot. Laten zien dat een Kartonnen boot ook kan drijven/varen.

Als dit lukt zal hij wereldfaam krijgen en zal karton een nieuwe demensie krijgen, bijvoorbeeld om huizen mee te bouwen. Maar Karton drijft normaal gesproken toch niet zal je denken? Daar heeft hij een Duits bedrijf voor gevonden die een speciale waterdichte laag over het karton verzorgen. Hierdoor is het ook geschikt voor water.

Good luck Filip, ik ben in elk geval benieuwd!

Bron: TCTubania

Foto’s: Flickr.com

3 reacties

  1. Het gebruik van hout en/of composietplaatmateriaal (dat kan doek, schuim en inderdaad ook industrieel karton en ander honingraatmateriaal zijn) dat waterdicht is verzegeld (bijvoorbeeld met epoxyhars) en daardoor geschikt voor (boot)rompenbouw is op zich niets nieuws. Ze kunnen zelfs een boot laten drijven van staal en beton, materiaal dat zwaarder is dan water 😉 .
    Leuk project hoor, daar niet van. Succes ermee!

  2. @ JML Klopt inderdaad, toch is een sleepboot van karton aardig nieuw. Ten minste ik heb er nog geen een voorbij zien varen 😉

Reageren