De nieuwe Azimut Magellano 50: één bronk innovatie

1


Jullie kennen die mooie lijnen van de Magellano 74 natuurlijk al, maar waren waarschijnlijk net als wij tot de conclusie gekomen dat hij iets te groot is voor Nederland. Gelukkig komt Azimut met een kleiner alternatief dat zeker niet onder doet aan zijn grote broer, de Magellano 50…

Eigenlijk is deze 50 voeter veel innovatiever dan het eerder verschenen jacht. Hij combineert namelijk bijna alle features van zijn broer (op een 50 voet jacht!) met een zeer milieuvriendelijk en groen karakter. Vergeleken met de concurrentie van dit formaat heeft hij zeer unieke eigenschappen, zoals de grote ramen in de romp die ontzettend veel licht benedendeks brengen; de lounge op het voordek en maar liefst vier mogelijke indelingen van het interieur. Het lijkt wel alsof Azimut kopers in landen als Nederland en Scandinavie, waar de jachten gemiddeld kleiner zijn dan op de Middelandse Zee, dezelfde belevenis wil bieden als de grotere half-custom-build jachten.

De Magellano 50 is het eerste jacht met het nieuwe Easy Hybrid systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de boot zo’n 8 knopen kan varen op puur electrische aandrijving, lekker stil dus. Bij dit jacht komen luxe, uitstraling, design, zeewaardigheid en perfecte vaareigenschappen nauwkeurig samen. Althans dat zegt Azimut zelf, of het echt zo is zal nog uit de eerste testen moeten blijken.

Specificaties:
Lengte: 15,64 meter
Breedte: 4,65 meter
Gewicht: 25 ton
Diesel Motoren: 2x 425 pk V-Drive Cummins 5.9 liter
Electro Motoren: 2x 23 kw Auxilia
Max snelheid: 22 knopen
Kruissnelheid: 19 knopen
Kruissnelheid hybride: 7 knopen
Brandstoftank: 3.000 liter
Watertank: 700 liter
Cabines: 2 of 3
CE klasse: A (uniek!!!!)
Exterieur design: Cor D. Rover (een Nederlander!)

1 reactie

Reageren