Start wereldtournee ‘Riva by Gucci’ in Amsterdam

0


De ‘Aquariva by Gucci’ heeft inmiddels al behoorlijk wat aandacht gekregen in de media, op grote shows als de Cannes Boat Show en tijdens de opening van de Milan Fashion Week. Omdat dit toch nog niet genoeg is gaan de beide merken op wereldtournee met als startpunt de MiljonairFair van Amsterdam, 9 tot 13 december aanstaande…

Gucci viert volgend jaar haar 90 jarig bestaan en om dit historische moment extra kracht te geven, hebben ze samen met Riva de ‘Aquariva by Gucci’ ontwikkeld. Het is natuurlijk niet zo dat er een geheel nieuwe boot ontwikkeld is, maar de oude Auquariva is in een modern jasje gestoken en volledig gepersonaliseerd door Gucci. Zo zijn de zittingen bedekt met wit Gucci leder en staat het logo van het modehuis in het mahoniehouten dek.


Natuurlijk heeft niet alleen Riva een speciaal product uitgebracht, maar heeft Frida Gianinni (creative director van het modehuis) een speciale accesoires collectie ontworpen. Zo zijn er in de lijn ‘Riva by Gucci’ tassen, handdoeken, slippers en bootschoenen te krijgen. Hoe kan het ook anders bij een mode merk…


De merken passen eigenlijk prima bij elkaar aangezien ze beide uit Italie komen en bekend staan als zeer exclusief en alleen bereikbaar voor de rijken onder ons. Een andere overeenkomst is dat beide merken hun roots een beetje verloren hebben en meer richting het ordinaire dan het chique verschoven zijn. Zo zie je de Gucci petjes tegenwoordig op het hoofd van ´straatschoffies´ en bouwt Riva giga strakke jachten die niks meer met de fantastische ranke houten boten van vroeger te maken hebben. (meer menigingen over Riva en haar Rivalen hier)


Misschien dat de ´Aquariva by Gucci´ niet alleen voor het 90 jarig bestaan van Gucci ontwikkeld is, maar ook beide merken weer wat chiquer moet maken. Het is in ieder geval een Riva met de allure van vroeger. Of toch een beetje “over-the-top”?

Reageren