Net als auto’s nu ook verlaagde sloep

0


Velen onder ons, die in Friesland of Noord-Holland wonen, kennen het. Te lage bruggen voor je mooie, chique sloep. Maar wat kan je er aan doen, lood in de boot of gewoon heel veel vrienden mee nemen? BAS-sloepen uit Werkendam heeft de oplossing…

De BAS Robuust 600 is al jaren een zeer geliefde sloep die opgebouwd is uit voornamelijk aluminium gecombineert met sterke slijtvaste rubbers. Naast het gebruik van dit sterke en onderhoudsvriendelijke materiaal, berschikt hij over zeer goede vaareigenschappen. Toch is het een sloep die niet iedereen aan zijn steiger legt aangezien hij eerder een stoer dan chique uiterlijk heeft.

Nu heeft BAS-sloepen echter een heel groot nadeel opgelost waardoor mensen die liever voor een chique sloep gaan, aan minder vaarroutes gebonden zullen zijn. De werf heeft namelijk een verlaagde versie van de sloep gebouwd, de Robuust 600 Lowline. Een argument dat velen over zal halen voor een aluminium sloep te kiezen.

*Dit plaatje is geen Lowline versie

De lowline versie is eigenlijk een compleet nieuwe boot. Door het verlaagde dek en het afneembare “neusje” van de kielbalk moest hij opnieuw getekend worden zodat het zij-aanzicht mooi blijft. Ook het gehele ballastsysteem is aangepast, maar dit levert wel een heel goed resultaat op. Je zit van buitenaf gezien iets meer “op” dan “in” de boot, maar er blijft voor iemand van een gemiddelde lengte voldoende rugsteun aanwezig.

De Lowline versie van de BAS Robuust 600 is maarliefst 23 cm lager, waardoor hij een doorvaarhoogte van maar 80 cm heeft. Hiermee vaar je toch wel onder de meeste lage bruggen door.

Wat kost dat? Vanaf 22.950,- euro (incl. BTW), wat een vrij schappelijke prijs voor een sloep met binnenboord motor is, ligt er een bij je aan de steiger…

Specificaties Roobust 600 Lowline:
Lengte: 6 meter
Breedte: 2,5 meter
Diepgang: 0,5 meter
Doorvaarhoogte Lowline: 80 cm
Gewicht: 950 kg
Max. personen: 8
Motor: 15pk
Prijs: 27.750,- euro

Meer info? BAS-sloepen

Reageren