Zoeterwoude Rijndijk krijgt nieuwe Superjacht bouwplaats

0

Nieuwe Mulder Shipyard bouwplaats
Sommige jachtwerven hebben het heel slecht, terwijl andere tijdens deze crisis uitbreiden. Mulder Shipyard heeft zojuist aangekondigd een tweede werf in Zoeterwoude Rijndijk te gaan bouwen…

De nieuwe werf van Mulder zal op een 7.000 vierkante meter tellende accomodatie jachten van 18 tot 40 meter kunnen herbergen. Naast de bouw van nieuwe jachten zal deze werf ook verbouwingen en onderhoud aan bestaande jachten faciliteren.


Deze nieuwe twee werf van Mulder Shipyard moet vooral het ruimte gebrek voor de grotere Mulder jachten op de huidige locatie gaan opvangen. Juist met de nieuwe mogelijkheden tot het bouwen en lanceren van superjachten wil Mulder zich meer binnen dit internationale segment gaan begeven. De huidige werf in Voorschoten zal zich namelijk meer op de bouw, en onderhoud, van jachten onder de 18 meter gaan toespitsen.


De nieuwe werf zal beschikken over twee droogdokken van ieder 55×13 meter, een constructiehal voor jachten tot ruim 30 meter, verschillende werkplekken en materiaal opbergplaatsen, een kantoorgebouw en een bootkraan die tot 100 ton kan liften. Begin 2011 zal er met de bouw van de werf gestart worden, welke tot begin 2012 zullen duren. In 2013 verwacht Mulder Shipyard de eerste jachten die op deze tweede jachtwerf gebouwd zijn op te kunnen leveren.

Meer informatie? Mulder Shipyard
Blijf op de hoogte van watersportnieuws en entertainment via onze Facebook-pagina!

Reageren