Monaco in het klein als superjacht

1


Iedereen die de superjacht industrie een beetje volgt weet dat het er behoorlijk extravagant aan toe kan gaan. Duikboten, helikopter platforms, zwembaden, fitnessruimtes, bioscopen en garages voor bijboten en auto’s, het kan niet uitgebreid genoeg zijn. Maar dit hebben we nog nooit gezien…

Het nieuwe ontwerp bureau Yacht Island Design heeft een superjacht ontwikkeld dat een rechtstreekse kopie van een aantal mooie plekken van Monaco is. Het superjacht Streets of Monaco is de samenkomst tussen Nautische vormgeving, bouwkundige architectuur en stedenbouw. Het Yacht Island Design team, onder leiding van Rob McPherson en Scott Poxon, willen grensverleggende thematische superjachten bouwen welke vele andere ontwerpen zullen doen vervagen, en dat zal met dit eerste jacht wat ons betreft zeker lukken.


The Streets of Monaco is de eerste van twee ontwerpen dat bij dit nieuwe ontwerp bureau van de tekentafel rolt. Het tweede ontwerp zal een kleiner superjacht van ongeveer 85 meter zijn, dat gebaseerd is op de looks van een tropisch eiland, we houden ze in de gaten.


Het superjacht ‘Streets of Monaco’ heeft wel wat weg van een vliegdekschip met echte gebouwen er op in plaats van verschillende decks. In plaats van een zwemplatform heeft hij een echt strand inclusief palmbomen en een waterval. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook de bekende zaken als duikboten, helikopter platformen, een bioscoop, een fitnessruimte met SPA en verschillende bijboot garages. Ook het interieur waarin 16 gasten en ruim 70 (!) bemanningsleden zullen vertoeven is niet mis. De kamers en binnenpleinen ogen zeer luxe en hebben veel weg van klassieke gebouwen uit Monaco.

Ohja, ook de straat waar de Formule 1 Grand Prix van Monaco gereden wordt is in miniatuur, als kartbaan, op het schip aanwezig. En dat alles op een zeewaardig jacht van 155 meter lang. Wat we alleen nog missen is de jachthaven van Monaco, want waar moeten nu al die andere superjachten aanleggen?


Binnenkort komt de Yacht Island Design website online.

1 reactie

Reageren