Boot Dusseldorf 2011: Preview

0


Dusseldorf maakt zich al een tijdje op voor de 42ste editie van Boot Dusseldorf, een van ’s Werelds grootste boten shows. 22 tot 30 januari zullen mensen van over de hele Wereld naar Dusseldorf komen en ook Bootblog is er bij om jullie op de hoogte te houden van het laatste beursnieuws. Voor nu alvast een preview…

Na het moeilijke jaar 2009 is de botenwereld eigenlijk alleen maar aan het opklimmen richting het oude niveau. Het is namelijk al lang geen geheim meer dat luxe industrieen (zoals de botenwereld) zware klappen van de economische neergang hebben gehad. Nu in 2011 is er echter weer ontzettend veel vraag naar beursruimte en zal ook Boot Dusseldorf bomvol met mooi speelgoed staan. Iedereen die er toe doet in de branche wil graag laten zien wat hij heeft en waar zijn merk voor staat.

Er zullen aanstaande 22 tot 30 januari meer dan 1.550 verschillende partijen exposeren met watersport apparateur, maritieme diensten, motorboten, zeiljachten, superjachten, bijbootjes, sloepen, tenders en natuurlijk interieurbouw. Al deze bedrijven staan verdeelt over 17 verschillende hallen, iets groter dan de Hiswa dus 😉

Van de 1.550 exposanten komen er 600 van buiten Duitsland, en van deze 600 komt traditiegetrouw het grootste deel uit Nederland(!). 160 Nederlandse maritieme bedrijven vertegenwoordigen met elkaar ruim 10.000 vierkantemeter expositieruimte. Daarnaast is ook Frankrijk met 65 verschillende partijen, Italie met 50, Oostenrijk met 40 en Engeland met 30 partijen aanwezig. Zo bewijzen wij als klein landje maar weer hoe groot we binnen deze branche zijn.

Boot Dusseldorf is zichzelf niet zonder behoorlijk wat primeurs, dus ook dit jaar zijn deze ruimschoots aanwezig. De redactie van Bootblog zal het openingsweekend naar Dusseldorf afreizen en jullie van al het moois op de hoogte brengen, hou de site dus in de gaten de komende periode (en daarna natuurlijk ook).

De volgende primeurs kunnen we verwachten:

Aquanaut 1500 Global Voyager

Bavaria 43 Sport & 43 Sport HT

Boarncruiser 43 Retroline

Continental II 20M

Beneteau 34 Flyer Gran Turismo

Galeon 385 Sport

Kiel 41 Classic

Nord West 430 Sports Top

North-Line 42 Express

Linssen 430 Range Cruiser Variotop

Van Der Heijden 2400 Superior

Tryvia 1300 GT Hardtop

Meer info: Boot.de

Reageren