Inholland wint van TU Delft in zeilrace (video)

0


Een team van Hogeschool Inholland heeft in een model-zeilboot race laten zien dat het niet altijd de TU Delft is die er met de prijzen vandoor gaat. Het team met de boot CounterWeight ontwierp de snelste model-zeilboot van Nederland…

Normaliter schrijven we liever over grote motorboten dan over piepkleine zeilbootjes, maar we gunnen Diederik Wijnen, Bas de Jong, Lucas van Leeuwen, Tim Gils en Hans Slieker van het winnende team wel hun roem. Hun boot, met verreweg het grootste zeiloppervlak, legde het parcour in de snelste tijd af. Een ander team van Inholland won de Innovatie prijs met een zeilende duikboot (bekijk hierrr een filmpje van deze duikboot met zeil in actie). Een een-tweetje voor Inholland dus, mag ook wel eens na al die nare berichten.

Ieder jaar wordt deze wedstijd tussen ongeveer 11 teams van zowel Inholland als TU Delft gehouden. Het evenement vond plaats bij MARIN (Maritiem Research Instituur Nederland) in Wageningen, waar normaal scheepsrompen op schaal getest worden voordat ze werkelijk tewater gaan. Doel van de wedstrijd is om studenten te dwingen nieuwe maritieme technieken te ontwikkelen.

Gedetailleerde omschrijving van de wedstijd staat hierrr

Reageren