Beurs: Bootblog @ Düsseldorf

0


Zoals afgesproken reisde de Bootblog redactie dit weekend af naar onze oosterburen om daar aanwezig te zijn bij Boot Düsseldorf. De giga beurs stond afgeladen vol met mooi spul en gaf de indruk dat het alweer de betere kant op gaat in botenland…

Boot Dusseldorf is natuurlijk een internationale beurs in Duitsland, maar je kon ongeveer 50% van de mensen gewoon in het Nederlands aanspreken. Dit laat maar weer eens zien hoe groot Nederland op de boten-wereld-kaart is. Zoals eerder beschreven stonden er ongeveer 160 Nederlandse bedrijven op de beurs en ook het aantal Hollandse bezoekers zal gerust niet tegenvallen (hierover later meer, want er zitten pas 2 beursdagen op).


Het meest opvallende was eigenlijk het verschil tussen hal 6, waarin de dikke jachten van Princess, Sunseeker, Azimut, Sealine, Riva, Frauscher en de Ferretti group stonden, en hal 15 waar de Nederlandse waterverplaatsers staan. Misschien is het bewust en doelgroep gericht, maar het lijkt er sterk op dat de Nederlandse werven nog niet helemaal in de gaten hebben hoe je zo’n boot nou verkoopt. De stands waren vrij kaal en de verkopers op de stand waren niet echt pro-actief. Natuurlijk heel vriendelijk en behulpzaam wanneer je ze iets vroeg, maar ze komen niet enthousiast op je af stormen met een mooi verhaal of pakkende beelden. Dan zou je kunnen zeggen dat het een momentopname is en dat wij precies op het verkeerde moment deze conclusie trekken, maar het was wel de openingsdag.

Linssen, die ook in hal 15 staat, had haar stand wel redelijk goed aangekleed maar ook daar misten we wat extra muziek en vertier. De nieuwe Linssen 430 Range Cruiser, primeur op de show, is als boot opzich daarentegen wel een flinke stap in de goede richting en naar de jongere koper. Van der Heijden (primeur met de 2400 Superior, waar we aan boord zijn geweest), Van der Valk en andere premium werven uit Nederland die het hogere segment bedienen staan gewoon in hal 6 en doen goed mee tussen de ‘Glitter en Glamour’ van de dikkere jachten.


Iets wat bijna alle jachtwerven en andere exposanten nog niet helemaal goed kunnen is de beurs opvrolijken met chique/sexy beursbabes. We hebben flink gezocht en wel wat gevonden, maar de botenwereld moet toch nog maar eens op training bij wat autoshows (kijk hier, hier en hier maar eens).

Natuurlijk zijn we niet alleen opzoek gegaan naar bootbabes, maar hebben we redelijk wat jachten van buiten en binnen kunnen bekijken. We hebben een aantal mooie interviews gehouden met onder andere DE Nederlandse Frauscher man, de Serious Yachts werf, de importeur van Nor-Tech en we zijn aan boord gegaan van heel wat gaaf spul. Hiervan hebben we video’s gemaakt die je binnenkort zult zien. Onder andere de Princess MY85, de Van der Heijden 2400 Superior (primeur), Nor-tech race boats, Rivers and Tides, Fjord 36 Open (primeur), Frauscher St. Tropez, Frauscher 717 GT, Frauscher Benaco en de Serious Yachts Gently. Genoeg kijk en luister plezier de komende tijd op Bootblog dus, stay tuned…

Reageren