De watersport Oscars zijn uitgereikt (video)

1


Tijdens het openingsweekend van Boot Dusseldorf worden altijd twee belangrijke internationale prijzen uitgereikt, de “European Yacht of the Year” (voor zeiljachten) en de “European Powerboat of the Year” (voor motorjachten). Beide prijzen hebben respectivelijk vier en zes categorieen waarin per categorie 1 winnaar uitgekozen wordt. And the winners are…

Ieder jaar komt de top van 18 Europese jacht- en powerboat magazines samen om het neusje van de zalm binnen de Europese boten industrie op verschillende vlakken te beoordelen. Deze specialisten kijken naar een combinatie van vaareigenschappen, constructie kwaliteit, prijs/kwaliteits-verhoudig, ontwerp en de unique selling points van elke kandidaat. Mooi om te vermelden is dat zowel binnen de Motor als Zeilboten Awards er een Nederlands product in de prijzen gevallen is!

Natuurlijk vinden wij de “European Powerboat of the Year” verkiezing interessanter en beginnen hier dan ook mee:

Categorie tot 30 voet:
Quicksilver Activ 675 Open

Categorie tot 40 voet:
Jeanneau NC 11

Categorie tot 50 voet:
Azimut Magellano 50

Categorie groter dan 50 voet:
Monte Carlo yachts 76

Categorie waterverplaatsers / staal:
Holterman 60

Innovatie Award:
Air Supported Vessel (het gaat niet om de boot, maar om de hoovercraft achtige romp die tot 30% brandstof besparing zou opleveren)

 

Naast de motorboten hebben de zeilboten natuurlijk ook een Award show. Voor de volledigheid zetten we deze ook nog even op een rijtje. De volgende jachten hebben een “European Yacht of the Year” Award in de wacht kunnen slepen:

Family Cruisers:
Sun Odyssey 409

Performance Cruiser:
Elan 350

Luxury Cruiser:
XC-38

Special Yachts:
Saffier 23

1 reactie

  1. Pingback: Grootse plannen op de tekentafel bij Monte Carlo Yachts | The Bateau

Reageren