Primeur: Eerste Absolute Flybridge model

0


Absolute kan kwaliteit sportscruisers bouwen, dat is een feit. We kunnen daarom ook niet wachten om te zien hoe ze een flybridge model op de wereld brengen. In september 2010 weten we het, dan wordt de ‘Absolute 50 fly’ namelijk tewater gelaten. Nu alvast een primeurtje.

Het Absolute DNA is duidelijk terug te zien in dit model, de zwierige lijnen gecombineerd met de gladde rompramen die eruit zien alsof ze liefdevol uitgehouwen zijn om een echte eye catching boot te creëren. Wij hebben echter onze twijfels bij het vaste flybridge dak, het beschermd je wel tegen de regen, maar ik zit toch echt liever in de zon dan de schaduw.

Interessant is het besluit van Absolute om een vrij klassieke indeling van het binnenschip te hanteren. Ze hebben namelijk gekozen voor een mastercabin met eigen badcel in de neus en twee twee-persoons hutten midschips, die een badcel delen. Het lijkt mij overbodig op een 50 ft boot, maar voor de mensen die luxe gewend zijn is er ook nog een crewcabin, inclusief toilet, onder het achterdek aanwezig.  Vanaf de tekeningen te zien lijkt de badcel van de mastercabin veel ruimte in te nemen van de keuken, die tevens in het beneden deck gesitueerd is. Dit betekend echter wel dat er meer ruimte in de salon zal zijn, door het ontbreken van de keuken, hier zijn echter nog geen tekeningen van vrijgegeven.

De standaard motoren zullen twee IPS600s zijn, mocht u de behoefte hebben om echt snel te varen is er bij Absolute nog de mogelijkheid voor een derde motor.

Klik hier voor:
Beelden van de reeds bestaande 52ft Sportcoupé (de indeling van de slaapkamers zal vergelijkbaar zijn)

Reageren