Nieuwe Wally? Nee nieuwe Windy T52!

1


Nee, het is geen Wally, maar echt een Windy. Ed Dubois heeft deze eerste ‘superjacht tender’ voor Windy ontworpen. Deze T52 zal, door haar strakke design in combinatie met power en goede vaareigenschappen, een favoriete bijboot voor superjacht eigenaren kunnen worden.

Net zo belangrijk als het uiterlijk bij dergelijke boten is de uitrusting. Deze is meer dan in orde met veel zit en zon ruimte. Daarnaast behaalt hij maar liefst 46 knopen met zijn drie IPS600 Volvo Penta motoren (3x 435pk = 1305pk = lekkerrrr!).

52 voet is natuurlijk niet niks voor een tender, tel daar nog eens de breedte van ruim 14 voet bij op en concludeer dat deze boot een geweldig ruim dek heeft waar je heerlijk op kunt uitrusten. Het grote hydraulische zwemplatform biedt daarnaast fantastische mogelijkheden om voor anker te gaan en even lekker te zwemmen. Benedendeks heeft hij tevens een ruime douche en een twee persoonsbed, overnachten is daarom ook echt geen straf.

Windy claimt met deze boot het startsein te hebben gegeven voor een nieuwe generatie slankere en groenere boten. Delen van de romp zijn vacuüm gezogen om gewicht te besparen en de brandstofefficiëntie is sterk verbeterd waardoor de actieradius vergroot is tot ruim 480 zeemijl.

Het eerste model zal in juni dit jaar te water gaan. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.

Specificaties:
Lengte: 52 voet (16 meter)
Breedte: 14 voet (4,5 meter)
Gewicht: ongeveer 12 ton
Brandstoftank: 2.300 liter
Watertank: 240 liter
Actieradius: 480 zeemijl
Cabines: 1
Motoren: 3x IPS600 Volvo Penta 435pk per stuk
Kruissnelheid: 40 knopen
Topsnelheid: 46 knopen

Klik hier voor:
Het officiële persbericht

En dan de plaatjes…

1 reactie

  1. Pingback: Xavier Veilhan: Frauscher ART « Frauscher Motorboats

Reageren