Ruzie in het Amsterdamse Gooi om sloephaven

0


In Amsterdam Oud-Zuid hebben buurtbewoners rondom het Olympisch stadion ruzie gekregen over een potentiele haven. Pas erg laat in het ontwikkelingstraject werd namelijk bekend dat er aan de Afroditekade een “yuppenhaven” voor boten tot 12 meter zal komen.

De grootste tegenstand is ontstaan doordat er in deze wijk vooral sociale huur huizen staan. De initiatiefnemer van de nieuwe haven, Martijn van Galen, wil 48 plekken realiseren waar vooral sloepen zullen komen (Amsterdamse boten tot 12 meter). De buurtbewoners, die zelf allemaal geen boot hebben, zitten helemaal niet te wachten op een haventje vol yuppenboten en willen het plan tegen houden.


Martijn van Galen laat zich niet zomaar tegenhouden, misschien omdat hij inmiddels op Marktplaats al plekken aanbiedt (hierrr). Volgens de Telegraaf moet er ongeveer 3.000,- euro voor betaalt worden, maar dit heeft hij waarschijnlijk al uit de advertentie gehaald. De boze buurtbewoners geven aan dat er al 5 potentiele plekken verhuurd zijn dus Martijn zal vechten voor zijn plan.

Volgende week neemt het Stadsdeel een definitief besluit over de komst van de haven. Op dit moment steunen ze het initiatief in ieder geval wel…

Reageren