Menorquin komt met nieuwe jachten

0


De Spaanse werf Menorquin, bekend van langzaam varende jachten met die karakteristieke boegbalk, komt met een nieuwe lijn. De eerste twee jachten binnen deze ‘Efficient Line’ zijn de Flybridge en Hardtop jachten van 43 voet. Later komt er waarschijnlijk ook nog een 56 voet grote broer, maar is deze serie wel zo ‘Efficient’?

Naast dat de E43 Flybirdge en Hardtop volledig nieuw zijn voor deze werf, beschikken ze over een aantal specs die de werf nog nooit toegepast heeft. Beide jachten krijgen namelijk het Volvo IPS systeem met vooruit geplaatste schroeven wat manoeuvreren veel gemakkelijker maakt. Daarnaast is het achterdek extra ruim opgezet en creëren ze extra zitruimte door op het voordek een bankje te plaatsen. Erg leuk gedaan, want normaliter zie je dit alleen bij grotere (super)jachten.


Ruimte en licht zijn wel twee hele populaire termen aan het worden de laatste tijd in botenland want ook deze nieuwe Menorquin’s beschikken over beide eigenschappen. De Masterbedroom is groter dan op de andere jachten en er komt extra veel daglicht binnen ramen in de romp en op het dek. Naast de masterbedroom beschikken de jachten nog over 1 of 2 extra gasten verblijven met een gedeelde badkamer. Het derde vertrek kan in een optionele indeling vervangen worden door een kantoortje (beetje overdreven op een 43 voet jacht).

Ook de salon kan op twee verschillende manieren ingedeeld worden. Standaard zit de keuken namelijk in de salon maar deze kan ten koste van wat ruimte in de tweede badkamer ook benedendeks geplaatst worden. Hierdoor ontstaat een ruimere salon met meer opbergruimte. Wij prefereren echter de keuken in de salon zodat er tijdens het koken met de gasten gecommuniceerd kan worden en etensluchtjes minder snel in de slaapkamers belanden. Daarnaast is een wat ruimere badkamer wel lekker wanneer je deze met 4 personen moet delen.

Enig verschil tussen de Flybridge en Hardtop versies is niet geheel onverwacht de Flybridge. Deze is niet echt ruim, wat door de relatief kleine opbouw van het jacht komt, en beschikt over een tweede stuurpositie en C-vormige bank. Als je toch voor deze boot gaat, neem dan de Flybridge versie. Kan je lekker met je haren in de wind achter het stuur zitten…

Specificaties Menorquin E43 Flybridge:
Lengte: 13,48 meter
Breedte: 4,06 meter
Diepgang: 0,97 meter
Gewicht: 13 ton (vol geladen)
Brandstof tank: 1.300 liter
Water tank: 850 liter
Max. personen: 12
Slaapvertrekken: 3
Badkamers: 2
Bedden: 6(+2)
Motoren: Volvo Penta (2x 330pk)
Vermogen: 660pk
Kruissnelheid: 12 knopen
Topsnelheid: 14 knopen
Werf: Menorquin

Reageren