Alan Priddy wil snelst rond de wereld in RIB

0


De oude powerboat avonturier Alan Priddy bouwt op dit moment aan een 80 voet lange RIB waarmee hij een Wereld record wil verbreken. Niet zomaar een record maar dat van de snelste trip rond de Wereld in een motorboot…

Het huidige record van 60 dagen, 23 uur en 49 minuten staat op naam van de Nieuw Zeelander Pete Bethune, welke dit in zijn Earthrace behaalde (je kent die opvallende trimaran vast nog wel). Priddy en zijn team denken de afstand van ruim 24.000 zeemijlen in minder dan 50 dagen te kunnen afleggen, zeker 10 minder dan het huidige record dus. Ze zullen dit met een 80 voet RIB met een aluminium romp doen. De boeg van de boot zal recht zijn (wat we tegenwoordig steeds vaker zien) omdat dit, net als een zeilboot, beter door de golven snijt. De topsnelheid van de boot zal rond de 45 knopen liggen.

Het team heeft een leuke actie bedacht om zo veel mogelijk aandacht voor de recordpoging te krijgen. Iedereen kan een klein stukje van de boot “kopen” en daar zijn eigen gezicht of logo op plakken. Niet heel origineel want dit soort acties kennen we natuurlijk allang, maar het blijft leuk. Ook jouw foto op de boot? Klik hier!

Reageren