Mustang Marine keert terug met 32 voeter

0


Nadat ruim een jaar geleden Mustang Marine door Bill Barry-Cotter van de ondergang gered werd, introduceren ze binnenkort het eerste jacht onder zijn leiding. De Mustang 32…

Bill Barry-Cotter is geen vreemde in de botenwereld. Deze Australier is eigenaar van Maritimo, de werf die Mustang overgenomen heeft, en heeft in het verleden het eveneens Australische Riviera (bekijk bootblog aan boord van de Riviera 4700 hierrr) opgezet. Na een aantal omwegen via verschillende investeerders is het merk dus weer terug op eigen boden en wil Bill Barry-Cotter er een gerenommeerd Australisch merk van maken.


De Mustang 32 is het eerste product dat onder leiding van Maritimo gelanceerd gaat worden. Een relatief klein familie jachtje met redelijke faciliteiten en een prima motorisering, veel spannender kunnen we het eigenlijk niet beschrijven. De open coupé boot is echt gemaakt om met een klein gezinnetje goed mee op vakantie te kunnen. De kuip loopt naadloos over in de salon waar zich een ruime bank, eettafel, keukenblok en de stuurpositie bevinden. Anders dan bij vele andere boten in deze klasse heeft de werf nagedacht over opvarenden die graag met de kapitein meekijken. De stuurpositie beschikt namelijk over twee naar voren staande zittingen, iets dat eigenlijk niet mag ontbreken volgens ons.


Benedendeks bevinden zich twee slaapkamers. De eigenaarshut voorin de punt met een tweepersoonsbed en een tweede gasten/kinder verblijf aan stuurboord zijde. Tegenover deze tweede slaapkamer bevindt zich een badkamer waar zowel de gasten als eigenaar gebruik van maken. Over snelheden en vaareigenschappen is helaas nog niks bekend, maar hij beschikt in ieder geval over een 380pk sterke Mercruiser. Wellicht wordt het in de toekomst ook mogelijk om hem met 2 motoren te bestellen, maar op dit moment wil de werf een kosten efficiënte boot bouwen die voor een groot publiek bereikbaar moet zijn.


Maar vinden we hem eigenlijk wel mooi? Dat is moeilijk te zeggen, we vinden hem in ieder geval vrij gezichtsloos. Wellicht komt dit doordat de werf opnieuw zijn introductie heeft en we nog geen ander jacht in deze lijn gezien hebben, maar hij is niet echt spannend. Het voorraam bestaat uit 1 stuk, dit kijkt wel lekker maar past qua model niet echt bij het zijraam en het ronde dekruitje van de slaapkamer. De patrijspoorten daarentegen zijn weer vrij ouderwets en ook het relatief lang doorlopende dak had wat ons betreft iets anders gemogen. Ok, het ontwerp is vrij basic maar het hoeft ook niet altijd super gaaf te zijn. We zijn benieuwd naar de aanschaf prijs, hierover binnenkort waarschijnlijk meer…

Specificaties Mustang 32:
Lengte: 9,67 meter
Breedte: 3,17 meter
Diepgang: 1,05 meter
Gewicht: 5.000 kg
Brandstof capaciteit: 550 liter
Water capaciteit: 130 liter
Slaapvertrekken: 2
Aantal bedden: 4
Motor(en): Mercruiser 8,2 MAG
Vermogen: 380pk
Werf: Mustang Marine

Reageren