Pas op! Agressieve Japanse oesters

0


Inmiddels is het wel redelijk bekend dat de Waddenzee met een Japanse oesterplaag te maken heeft. Wisten jullie echter ook dat deze oesters ook menselijke slachtoffers maken?

Er gaan flink wat geruchten rond waarin men waarschuwt voor Japanse Sushi. Dit heeft te maken met de radioactieve straling die daar vrijgekomen is en in de vis zou zitten. Het gevaar rondom de Japanse oester, die zijn territorium op de Waddenzee maar blijft uitbreiden, is van geheel andere aard.

Huisartsen op de Waddeneilanden krijgen namelijk steeds meer patiënten in hun praktijk die diepe snijwonden hebben opgelopen tijdens wandelingen over het wad. De Japanse oesters hebben namelijk een ontzettend scherpe schaal die flink diep je voet in kan snijden en daar behoorlijk wat kleine scherfjes achter laat. De schaal is zo scherp dat hij ook door schoenen, en zelfs een klomp, kan snijden. Opletten dus tijdens het wadlopen of droogvallen met je boot.

Gelukkig biedt de gigantische hoeveelheid Japanse oesters ook een voordeel. De stevige oesterriffen zorgen namelijk voor goede beschutting. Bodemdieren doen hier hun voordeel uit…

Reageren