Sessa komt met 45fly van de tekentafel

0


Sessa doet met de presentatie van haar tweede flybridge jacht een veelbelovende belofte. Ze zeggen namelijk dat de 45fly de wendbaarheid van een open boot met de veelzijdigheid van een flybridge jacht combineert, spannend…

Ze hebben wel enig recht om deze verwachtingen de Wereld in te brengen aangezien de Sessa 54fly, voorzien van hetzelfde Volvo Penta IPS600 besturingssysteem, super goed vaart. Dit grote broertje van de nieuwe 45fly schijnt zelfs het best varende flybridge jacht met dit besturingssysteem te zijn (volgens het Engelse blad Motorboat&Yachting, en die kan je daar wel op vertrouwen).

Naast het aandrijfsysteem, wat zijn waarde op andere jachten al bewezen heeft, heeft deze nieuwe Sessa 45fly natuurlijk ook nog andere mooie eigenschappen. Zoals deze eerste computertekeningen laten zien heeft Sessa een goede combinatie gevonden tussen een efficiente indeling en design. Op de flybridge zouden maar liefst 8 tot 10 personen relaxt kunnen zitten. Dit is behoorlijk wat voor een 45 voet jacht, enig nadeel is wel dat je in de kuip achterin volledig overdekt zit doordat de flybridge zo lang doorloopt. Deze kuip heeft als extraatje ook nog een privacy raam aan de achterkant zodat niet iedereen gemakkelijk in je kuip kijkt. We vragen ons echter af of het echt werkt wanneer je met de kuip naar achter aan een stijger ligt.

Benedendeks bestaat er keuze uit een 2 of 3 kamer opstelling. Wanneer kopers voor 2 kamers kiezen zal de keuken beneden geplaatst worden waardoor er meer ruimte in de salon ontstaat. Wil je toch met meer personen aan boord willen overnachten, kan de keuken in de salon geplaatst worden en zal de vrijgekomen ruimte benedendeks als 3de kamer fungeren.

Sessa geeft aan het jacht tijdens de Cannes Boatshow in September voor het eerst aan het publiek te presenteren. Even wachten dus nog…

Specificaties Sessa 45 flybrigde:
Lengte: 14,27 meter
Breedte: 4,38 meter
Slaapkamers: 2 tot 3
Max aantal personen: 12
Brandstof tank: 2x 636 liter (=1.272 liter)
Watertank: 560 liter
Motoren: 2x Volvo Penta IPS600 D6
Vermogen: 1.280pk
werf: Sessa Marine

Reageren