Marquis komt met 420 Sport Bridge

0


Het Amerikaanse Marquis Yachts komt met een 42 voeter met Sport Bridge. Ze noemen het bewust een ‘sport bridge’ aangezien het merk in al haar modellen iets sportiefs uit wil stralen en hij rechtstreeks afgeleid is van de 420 Sport Coupe…

Marquis is een Amerikaanse werf die met haar kleinere modellen iets Europees uit wil stralen. Misschien ligt het aan ons Europeanen, maar net als in de auto industrie zijn Amerikaanse boten toch net even anders (meestal wat simpeler) dan boten die op ons continent gebouwd worden. Je ziet vaak wat meer plastic, wat goedkopere hout kleuren en nogal veel glimmende materialen zoals chroom of hoogglans lak. Uiteraard zien we dit ook bij een aantal Engelse en Italiaanse werven, maar toch hebben die Amerikanen vaak net iets anders.


Daarnaast zien we vaak wat uiterlijke verschillen die meer met praktisch van aard zijn, zoals een half open of volledig dichte flybride. Deze wordt dan als derde dek van een jacht gepresenteerd, maar ziet er op kleinere jachten (beneden de 60 voet) echt niet uit. In hele warme gedeeltes van Amerika kan dit echter wel van pas komen aangezien je dan lekker de airco aan kan zetten wanneer je boven stuurt, daar houden die Amerikanen wel van. Ook Marquis heeft zo’n Tri-deck jacht binnen haar range, de 72 voeter.


De kleinere jachten van Marquis hebben een wat Europesere uitstraling, wellicht omdat ze door het Italiaanse ontwerp bureau Nuvolari-Lenard ontwikkeld zijn. Het eerste jacht dat door deze Italianen ontworpen werd was de 420 Sport Coupe en daar is nu dus de 420 Sport Bridge aan toegevoegd. Eigenlijk heeft de werf exact hetzelfde trucje als bij de 500 Sport Coupe en Sport Bridge uitgehaald, gewoon een relatief kleine pet op het bestaande jacht gezet.


Qua indeling is de 420 Sport Bridge gelijk aan zijn pet-loze broertje. Helaas heeft hij daarom ook maar 1 badkamer voor beide slaapkamers. Dit komt door het open karakter dat de werf het jacht wil geven. Zowel de salon als stuurpositie, als de keuken bevinden zich namelijk in 1 open ruimte. De keuken ligt wel iets meer verzonken richting de beneden vertrekken, hierdoor bestaat er geen ruimte meer voor een extra badkamer. Motorisch beschikt hij ook over dezelfde keuze, namelijk 2x de Volvo IPS met 370 of 435pk. Het IPS systeem is natuurlijk een zeer goede keuze van de werf want hierdoor heeft het jacht inderdaad een sportief karakter…

Specificaties Marquis 420 Sport Bridge:
Lengte: 13,3 meter
Breedte: 4,2 meter
Diepgang: 1,09 meter
Doorvaarthoogte: 6,6 meter
Gewicht: 14.515 kg
Watertank: 530 liter
Brandstoftank: 1.136 liter
Slaapplaatsen: 6
Motoren: Volvo IPS pods
Vermogen: 2x 435pk (=870pk)
Werf: Marquis Yachts

Reageren