Galeon komt met nieuwe 400 fly

0


De Poolse werf Galeon timmert de laatste tijd behoorlijk aan de weg met nieuwe modellen. Nu tonen ze de eerste beelden van een nieuw jacht dat prima op de Nederlandse wateren tot haar recht kan komen, de 400 Fly…

De 400fly staat voor dit jaar al op de agenda om te debuteren, waarschijnlijk aan het einde van de zomer. Het jacht is net als een aantal anderen van de werf tot stand gekomen in samenwerking met de Britse ontwerper Tony Castro. Deze samenwerking staat tot op heden garant voor jachten die voldoen aan een moderne vormgeving in combinatie met goed gebruik van de beschikbare ruimte. Galeon is best lang een exclusiviteit op de Nederlandse wateren geweest, met name door haar beperkte prijs kwaliteitsverhouding. Het merk timmert echter goed aan de weg en ligt steeds meer in lijn met de bekende Engelse werven als Princess en Sunseeker. Deze nieuwe 400fly kan wat ons betreft best eens een doorbraak binnen dit segement voor de werf betekenen.


Het uiterlijk van het jacht komt al veel Europeser over dan voorheen, nu is de uitdaging vooral om dit in het interieur door te trekken. Hopenlijk maakt de werf gebruik van mooie materialen en duurzaam hout, want qua indeling lijkt het zo op het eerste gezicht allemaal prima te kloppen. Het hoofddek beschikt over een stuurpositie aan stuurboordzijde, een C-vormige bank met eettafel aan dezelfde kant met daar tegenover een tweepersoons bankje en voorin een ruime keuken. Benedendeks bevinden zich in het eerste productie model 3 slaapkamers en 2 badkamers. De eigenaarshut voorin de punt van het jacht beschikt over een eigen en-suite badkamer en de beide gasten hutten midschips delen ieder een badkamer. In een later stadium zal er ook gekozen kunnen worden voor 2 ruimere slaapkamers, 1 in de punt en 1 midschips. Wij hopen dat Galeon de eigenaarshut in deze opstelling midschips plaatst over de volledige breedte, maar hier zijn nog geen uitspraken over gedaan.


De ruime flybridge beschikt over een tweede stuurpositie (hoe anders) en een zeer ruime C-vormige bank die op de overhang aan de achterzijde geplaatst is. hierdoor ontstaat er zoveel ruimte dat kopers zelfs als optie voor een kleine wastafel en mini-bar kunnen kiezen op de flybridge. Dit is vrij zeldzaam voor een jacht van dit formaat. Het zwemplateau kan naar keuze ook groter gemaakt worden zodat er een grotere bijboot op geplaatst kan worden.


Helaas is er nog vrij weinig bekend over de motorisering, maar Galeon heeft wel aangegeven dat er uit 3 verschillende aandrijfsystemen gekozen kan worden. Namelijk het Volvo IPS systeem, een traditionele aandrijf-as of twee heckdrives. Wat ons betreft een beetje veel keuze, want het jacht zal waarschijnlijk het beste varen met het Volvo IPS systeem, waarom niet gewoon meteen voor het beste kiezen (waarschijnlijk om een betere vanaf prijs te kunnen communiceren)?

Al met al dus een interessant nieuw motorjacht van de Poolse werf Galeon, waar we redelijke verwachtingen van hebben. Hopenlijk maken ze het waar, de toekomst zal het uitwijzen…

Specificaties Galeon 400 fly:
Lengte: 11,79 meter
Breedte: 4,10 meter
Diepgang: 0,79 meter
Max aantal personen: 10
Werf: Galeon Yachts

Reageren