Eerste foto’s Greenline Ocean Class 70

0


Seaway, de makers van de Greenline Hybride 33, zijn in de afrondende fase van hun nieuwe 70 voet trawler jacht, de Greenline Ocean Class 70. Hierbij presenteren we jullie een aantal foto’s van de eerste testvaarten…
De Greenline Ocean Class 70 is eigenlijk een grote versie van de inmiddels zeer gewaardeerde Greenline Hybride 33 welke een mooie combinatie van hybride techniek en een goede halfglijder romp heeft. Net als zijn kleine broertje zal dit nieuwe jacht in de toekomst met zonnepanelen op het dak uitgevoerd worden welke de lithium batterijen op zullen landen. Deze worden naast de nodige electrische apparatuur gebruikt voor de energie toevoer van de dubbele hybride aandrijfsystemen.

Anders dan de Greenline Hybride 33, is zijn nieuwe 70 voet broer gebouwt voor de lange afstanden op zee. De werf claimt 20 zeemijlen zonder uitstoot te kunnen varen, volledig electrisch dus. Dit zal in practijk met name gebruikt worden voor kleine stukjes in en uit de haven. Naast deze electrische voorstuwing maakt het jacht gebruik van twee 800pk sterke motoren welke hem tot een top van ruim 22 knopen zullen brengen. Gelukkig heeft hij ook electromotoren aanboord, want die twee dikke diesels alleen zullen zijn milieuvriendelijke imago niet ten goede komen.


Van binnen is het jacht erg licht en ruim door zijn grote ramen in combinatie met een ruime opzet. Benedendeks bevinden zich drie slaapkamers met een badkamer en-suite. De eigenaarskamer strekt zich, zoals gewoonlijk tegenwoordig, uit over de hele breedte van het jacht met een zeer ruim tweepersoonsbed. Het grote verschil met het voorgaande jacht is de mogelijkheid om als koper veel aan te passen. Seaway presenteert de Greenline Ocean Class 70 namelijk als een semi-custom jacht.

Al met al dus een mooi jacht van een werf die zich in het kleine segment al goed bewezen heeft. De prestaties, met 22 knopen op topsnelheid, vallen wat ons betreft een beetje tegen voor een jacht met 1.600pk. Waarom hebben ze niet gewoon voor een snelvarende romp gekozen, deze zou met dit aantal pk’s zo tegen de 30 knopen kunnen lopen? Qua vormgeving hebben ze wat ons betreft echter veel beter hun best gedaan dan bij het kleine broertje, die vonden we namelijk altijd al een beetje wennen. Deze 70 voeter daarentegen ziet er echt goed uit. We zijn benieuwd naar de eerste testverslagen…

Specificaties Greenline Ocean Class 70:
lengte: 21,49 meter
Breedte: 5,95 meter
Diepgang: 1,40 meter
Gewicht: 51 ton
Brandstof capaciteit: 7.000 liter
Water capaciteit: 1.500 liter
Slaapkamers: 3 of 4
Badkamers: 3 of 4
Crewcabin: 1 + eigen badkamer
Motoren: 2x 800pk
Vermogen: 1.600pk
Kruissnelheid: 19 knopen
Topsnelheid: 22 knopen
Werf: Seaway
Prijs: 2.260.000,- euro ex BTW

Reageren