CRN ontwikkelt “klein” superjacht Classic 52m

0

CRN Classic 52m superjacht
De Italiaanse werf CRN, de superjacht tak van de Ferretti Groep, heeft onlangs aangekondigd met een nieuw “klein” superjacht te komen. Voor onze begrippen is een jacht van 52 meter niet echt klein, maar voor CRN is het een instapmodelletje…

Zo op het eerste gezicht lijkt de benaming “classic” wellicht een beetje overdreven aangezien het jacht er toch behoorlijk modern uitziet. Als we echter wat beter naar het verdelen van de werf kijken zien we flinke gelijkenissen met de 61 meter lange Il Vagabondo welke in 1987 gebouwd werd.

CRN Classic superjacht 52 meter
We weten natuurlijk niet zeker of dit ook echt de inspiratiebron voor de nieuwe Classic 52m is, maar het lijkt ons geen toeval. De hoekige lijnen van het jacht zijn ontworpen door ‘Studio Zuccon International Project’ in samenwerking de eigen ontwerpers van CRN welke een aantal mooie moderne features aan het ‘klassieke’ ontwerp toegevoegd hebben.

CRN Classic superjacht 52 meter 3
De CRN Classic 52m beschikt namelijk over vrijwel alle eigenschappen die je tegenwoordig op een superjacht verwacht. De ontwerpers zijn zo goed met de beschikbare ruimte omgesprongen dat hij extra’s heeft die dan wel weer vrij uniek zijn voor een jacht van deze afmetingen. Zo beschikt bij over een beachclub aan de achterkant en een tender garage aan beide kanten van het jacht, waarbij er 1 omgetoverd kan worden tot een lounge- en eetruimte met een drijvend terras op de zee. Dit is niet uniek, maar zie je voornamelijk bij grotere superjachten. De eigenaar kan ongeveer 10 gasten in 5 luxe vertrekken onderbrengen. Zelf heeft hij zijn eigen luxe suite met aansluitend een open prive terras, waar op de achterkant een helikopter kan landen.

CRN Classic superjacht 52 meter 2
e mooiste gadget aan boord is toch wel het waterzuiveringssysteem die per dag 10.000 liter schoon drinkwater kan produceren. Hierdoor raak je aan boord van dit jacht midden op zee in ieder geval nooit uitgedroogd (tenzij de energie wegvalt natuurlijk).De CRN Classic 52m wordt gemotoriseerd met twee Caterpillar C-32C motoren met ieder ongeveer 2011pk welke hem tot een topsnelheid van 15,5 knopen moeten brengen. Een mooi nieuw jacht van CRN dus met deels retro lijnen en gave gadgets, nog even doorsparen en we bestellen er een…

Specificaties CRN Classic 52m:
Lengte: 51,7 meter
Breedte: 9,40 meter
diepgang: 2,50 meter
Gewicht: 540 ton
Gasten: 10 personen
Bemanning: 12 personen
Brandstoftank: 85.000 liter
Watertank: 18.000 liter
Drinkwater productie: 10.000 liter per dag
Motoren: 2x Caterpillar C-32C
Vermogen: 2x 2.011pk = 4.022pk
Maximale snelheid: 15,5 knopen
Kruissnelheid: 14,5 knopen
Actieradius (@12 knopen): 4.000 zeemijl
Werf: CRN

Reageren